Мартин Димитров: Нужна е публичност на свободните капацитети в данъчно-акцизните складове

В България е налице рекордно поскъпване на горивата

Мартин Димитров

Мартин Димитров

Всички са много загрижени за цените на горивата, но когато на масата се сложи решението, не се прави нищо. Стъпка по стъпка ще създадем конкуренция на пазара на горива и така ще облекчим ситуацията за потребителите. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Мартин Димитров.

Депутатът от ДБ припомни, че в България е налице рекордно поскъпване на горивата и това за всички е ясно.

„През 2019 г. КЗК направи секторен анализ. Заключение номер едно е да бъде публична информацията какви са свободните капацитети на данъчно акцизните складове. Това е най-важният извод. Така се създава повече прозрачност и конкуренция. Публичността на свободните капацитети е най-важната мярка, нека направим заедно тази реформа“, каза Димитров.

Според него депутатите се правят на загрижени за високите цени на горивата, но най-съществената мярка не е реализирана цели три години.

„Докато не направим този пазар прозрачен и не изясним къде има свободни капацитети, тези въпроси не могат да бъдат разрешени. Това е ключова реформа. Без тези мерки няма да има конкуренция на пазара на горива“, добави още Мартин Димитров. /БГНЕС