Мъск обяви сина си Ксавие за "мъртъв", закле се да "унищожи вируса на вокизма"

20-годишният сменя пола си и днес се представя вече като Вивиан

Илон Мъск

Илон Мъск

В пространно интервю за психолога Джордан Питърсън американският предриемач Илон Мъск обяви родния си син Ксавие за "мъртъв“, след като се е подложил на операция за смяна на пола, съобщава The Daily Wire.

20-годишният Ксавие, сега Вивиан, е едно от шестте деца, които Мъск има от първата си съпруга Джъстин Уилсън. Той промени пола си на женски и смени името си на Вивиан Джена Уилсън през 2022 година, изхвърляйки фамилното име на Мъск. В съдебните документи той обяснява, че "вече не желае да има връзка“ с Мъск "по никакъв начин“.

Питърсън коментира, че психиатрите, участващи в подпомагането на непълнолетните да преминат от един пол в друг са "презрени страхливци“, като ги сравни с "нацистите“. Мъск се съгласи и допълни, че позицията на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм по въпроса е част от причината той да премести централата на компанията си извън Калифорния.

"Т.нар. грижа, утвърждаваща пола, е ужасен евфемизъм, това е сигурно. Това е осакатяване и стерилизация на деца под прикритието на грижи, утвърждаващи пола“, отбеляза на свой ред Мъск.

"Това е зло. Искам да кажа, че вземате деца, които очевидно често са много под възрастта на съгласие - почти всяко дете преминава през някаква криза на идентичността, това е просто част от израстването - така че е много възможно възрастните да манипулират деца, които имат естествена криза на идентичността, за да вярват, че те са от грешен пол и че трябва да си го сменят“, допълни още милиардерът.

Преди да промени пола си, синът на Мъск приема медикаменти. 53-годишният милиардер твърди, че е бил "принуден“ да подпише разрешение за приемане на тези хапчета, заплашван, че в противен случай детето му може да се самоубие. Ситуацията се влошила на пандемията от COVID-19. "Никой не ми обясни, че блокерите на пубертета всъщност са лекарства за стерилизация. Така че по същество аз загубих своя син. Не мога да го наричам с името, което му дадохме при раждането, защото смени пола и името си, синът ми Ксавие е мъртъв“, обобщи Мъск.

Той обвини идеологията на вокизма за случилото се и я нарече "зло, за чието пропагандиране хората трябва да бъдат вкарвани в затвора“. В тази връзка той се закле да "унищожи вируса на вокизма“.