Медведев е вбесен от думите на Подоляк за деокупацията на Крим, последва словесен дуел в Twitter

"Ялта е отлично място за задържане на руските военни престъпници"

Дмитрий Медведев

Дмитрий Медведев

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев реагира много остро след думите на съветника на украинския президентски офис Михайло Подоляк, че след шест месеца ще отиде в освободения Крим и ще се включи в директен ефир от Ялта. Медведев заплаши със затвор украинските политици.  

"Украинските пушачи продължават да бълнуват  преки включвания от Ялта и други места. Може да организираме такова нещо. Направо от следствения арест в Крим. Макар че може по-добре да се получи видеовръзка от "Лефортово" (следствен изолатор в Москва – б.р.).“ – написа Медведев в Twitter.

Подоляк от своя страна заяви, че в Ялта трябва да се проведе съдът срещу руските военни престъпници, за да бъде накарана Русия да уважава международното право.

"Следственият изолатор в град Ялта е отлично място за задържане на руските военни престъпници преди специалния трибунал. Което е започнало в Крим, там и трябва да приключи. Няма друг път да бъдат накарани клептоманите да уважават международното право, освен съд на мястото, където беше основана ООН." - подчерта Михайло Подоляк, също в коментар в Twitter.

Превод Faktor.bg