Медведев отново заплашва: Цяла Украйна ще изгори, ако атакува Крим

"Няма да има преговори, ще има само ответни удари"

Дмитрий Медведев

Дмитрий Медведев

В случай, че Украйна нанесе удари по Крим, "няма да има преговори", ще има само ответни удари срещу "цялата територия, контролирана от Киев". Това заяви заместник-председателят на руския съвет за сигурност Дмитрий Медведев в писмено интервю с журналистката Надана Фридрихсон, публикувано в канала й в Telegram и цитирано от контролираната от Кремъл агенция ТАСС.

"В този случай няма да има преговори, ще има само ответни удари. Цялата Украйна, която остава под управлението на Киев, ще изгори", каза Медведев, отговаряйки на въпроса дали Русия ще бъде принудена да преговаря с Украйна след удари по Крим. "Нашият отговор може да бъде всякакъв. Президентът на Русия съвсем определено каза това." - мродължи Медведев.

По думите му, Русия не си поставя никакви ограничения и в зависимост от характера на заплахите е готова да използва всички видове оръжия "в съответствие с нашите доктринални документи, включително Основите на ядреното възпиране". „Мога да ви уверя, че отговорът ще бъде бърз, твърд и убедителен“, закани се Медведев. /БГНЕС