Михаил Миков: Към протеста се присъединиха хора, които искаха да направят един хубав бой с полицията

Още в древен Константинопол са използвали агитките от хиподрума за решаване на политически въпроси, заяви бившият вътрешен министър

Фенските групи имат постоянни хулигански прояви. Обществото ни е безкритично към лица като Емил Костадинов, който може да покаже среден пръст, безкритично е и към хилядите като него. Още в древен Константинопол са използвали агитките от хиподрума за решаване на политически въпроси. Големият въпрос е кой организира това, защото е ясно, че към протеста се присъединиха хора, които искаха да направят един хубав бой с полицията. Това коментира бившият вътрешен министър Михаил Миков по БНТ. Думите му бяха по повод разгарящия се от четвъртък насам скандал правилно ли е действала полицията по отношение на протестиращите футболни фенове. 

"Лица в качулки, боксове, павета влизат на протестите", добави Миков. МВР е подложено на невероятен натиск, от него се иска твърдост при разкриването на престъпленията, срещу агресията и когато се стигне до това, има обвинения за полицейски натиск. МВР има добре изградена система за разследване на полицейските действия", обясни Миков.

За критиките на премиера акад. Николай Денков каза, че било лесно да се говори отстрани, да поемел МВР, за да види отвътре как се върши работата.

 Ако полицията беше изпуснала да се запалят още 10 коли, или по непредпазливост да бъде убит човек, тогава щеше да бъде обвинена, че не е действала твърдо", обясни Миков.