Министър Николова, спрете се! Нова ковид - вълна от Русия ли ще внасяте?

Русия е пред трета вълна на пандемията, а тя вкарва огромни тълпи туристи

Русия е пред трета вълна на пандемията, алармират местни експерти. Властите там традиционно крият истинските разбери на заболеваемостта, но сега положението изглежда става критично.  Специалистите са загрижени от взрив на коронавирусни инфекции като в Индия.

От 1 май временно се забранява влизането в България на хора, пристигащи от Индия, Бангладеш, Бразилия и държави и територии в Африка,  гласи днешната заповед на здравния министър в оставка Костадин Ангелов.

А други тогава идват.  От 1 май  вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова  ни е уредила с руски туристически десант.

„Добрата новина е, че руските туристи идват. Те ще влизат по същия режим от 1 май. Руснаците имат голяма заявка към нас като дестинация, включително и за посещения във вътрешността на страната. При тях има интерес и към поклонническия туризъм”, каза Марияна Николова пред Нова телевизия. Прекрасна новина просто, смъртоносна.

Министър Николова, спрете се! Нова ковид- вълна от Русия ли ще внасяте?  Ще трябва да отговаряте за това, не го забравяйте!