Министрите в сянка на БСП вцепеняват , Таско Ерменков "огря" енергетиката, Шаренкова- културата

Седемнадесет съвета с ресори като министерствата в правителството  "Борисов 3" ще пишат алтернативи на управлението на ГЕРБ в предизборната платформа на БСП, както стана ясно. 

Днес на "Позитано" 20  избраха председателите на съветите, както и на две комисии-шапки. Някои личности  там буквално вцепеняват с присъствието си. Съветът по управление "на управляващите" съветите се води  от Корнелия Нинова, това е ясно.

Почитателката на Путин Светлана Шаренкова,  председател на Форум „България – Русия“ поема съвета по култура и медии. Това е напълно достатъчно БСП да загуби катастрофално изборите,  по наше мнение, но съвсем не е всичко. 

 Водещо е партийното начало, това също е ясно.

Янаки Стоилов става шеф на  комисията по идейно и програмно развитие на БСП и ще има ранг на зам.-председател на партията, а бившият лидер на столичната партийна организация Анна Янева оглавява комисията по партийна дейност.

Вътрешните работи се падат на лидера на социалистите в Шумен Веселин Пенчев, а външните поема бившият депутат и евродепутат от БСП Евгени Кирилов.
Седем видни депутати ще председателстват съвети -

Крум Зарков (правосъдие), Таско Ерменков (енергетика), Иван Ченчев (спорт)

Георги Свиленски (транспорт), Димитър Данчев (икономика), , Атанас Костадинов (околна среда) и Георги Йорданов (здравеопазване).

Ум да ти зайде, както казва мъдрият български народ.

Депутатът Георги Гьоков и бившият социален министър Емилия Масларова си делкат председателството на социалния съвет.
Бившият депутат Милко Багдасаров  ще е светилото на  образованието, а зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров поема отбраната.

Бившият общински съветник Орлин Виташки ще е председател на съвета по финанси, шефът на БСП в Плевен Свилен Атанасов - по земеделие, кметът на Самоков Владимир Георгиев - този по регионалното развитие, лидерът на БСП в Златоград Емил Хумчев е надеждата на българския туризъм.