Докато изказва „опасения“ от засилена активност на НАТО покрай западните си граници, кремълският режим тъпче с настъпателни оръжия Кримския полуостров

От времената на Златната орда и на Иван Грозни коварството, измамата и вероломството неизменно са присъствали в арсенала на руските владетели и военачалници

Кремълските „миротворци“ постоянно мислят за светлото ни бъдеще

Кремълските „миротворци“ постоянно мислят за светлото ни бъдеще

Смешен плач: „могъщата“ Руска федерация се стряска от още непроизведени 8 български изтребителя и два патрулни кораба! 

Капитан I ранг о. з. Васил Данов, Атлантически съвет на България
 
На дипломатическо равнище и сред медийния си слугинаж рицарите на хибридните операции надават вой, че „агресивният блок НАТО“ обкръжава „мирната“ Руска федерация с войски и нови оръжейни системи. Същевременно режимът на В. В. Путин ускорено развива военния си потенциал, разгръща амбициозна програма за превъоръжаване, чертае планове за първи (уж изпреварващ) удар срещу съседните натовски държави, извършва все по-дръзки провокации срещу балтийските страни, срещу България, Румъния и Украйна.
За целта Москва хвърля ресурси и усилия за 

милитаризиране на Черноморския регион

 По данни на украински медии, руски военни и политически дейци предвиждат в близко бъдеще военният потенциал на Беларус да бъда присъединен към руския, уж в рамките на „съюзната държава“, която Путин се стреми да скалъпи през последните години. С този аншлус на Беларус режимът в Кремъл замисля да усили натиска срещу независима Украйна и да издигне заплахата срещу Европейския континент на по-високо равнище.
Преди броени дни 75-ата сесия на Общото събрание на ООН определи Руската федерация като агресор, чиято окупация на Крим „подкопава международния контрол на оръжията и сигурността, дестабилизира международните режими за проверка и контрол на оръжията, заплашва регионалната и глобалната сигурност“. 
На западните си граници Руската федерация развръща танково обединение (цяла армия, каквато не са имали от Втората световна) и мобилни сухопътни, въздушно-десантни и разузнавателни съединения, които в никакъв случай не могат да бъдат смятани за отбранителен потенциал.
Към 2025 г. московските стратези смятат да се върнат към предишната дивизионно-полкова структура на въоръжените сили. Въведена в СССР още преди Втората световна война, дивизионно-полковата структура е предназначена именно за настъпателни операции, колкото и да отричат подобни факти «най-добрият дипломат в света» (според премиера Борисов) Сергей Лавров и истеричната му говорителка Мария Захарова.
Кремъл обяви, че само в Южния военен окръг предстои да бъдат развърнати нови 4 сухопътни дивизии, 9 бригади, 22 полка и 2 ракетни бригади, въоръжени с ракетни комплекси «Искандер-М». По най-груба сметка тези формирования трябва да бъдат попълнени с нови 100 000 военнослужещи, подписали професионален договор или призвани на срочна служба «за защита на Отечеството».
Засега няма как да намерят толкова ентусиасти на подходяща възраст, но пред командването на Южния военен окръг е поставена стратегическата задача да развърне войски, които биха се побрали в две плътни общовойскови армии от времената на Варшавския договор.
Южният окръг наследи стратегическите и оперативните функции и планове, решавани някога от Одеския военен оркъг, преди да се появи независима Украйна. Сега щабът на Южния военен окръг планира бойни действия в пределите на днешна Румъния, България, Турция и Украйна. И новонаетите или призвани под знамената новобранци ще бъдат обучавани да убиват свои връстници и мирни румънски, български, турски и украински граждани. Както през 1916 и 1917 г. руските нашественици избиват хиляди българи, български, германски и турски войници в Добруджа, а черноморският флот на Руската империя бомбардира Варна и Каварна и срива до основи гр. Балчик. Нищо ново под руско/съветското слънце на сибирската пустиня.
Бързо нарастват бойните възможности на авиацията в южната част на Русия с нови или модернизирани самолети МиГ-35, Су-ЗОСМ, Су-34, Су-35С и вертолети Ка-52. Морският компонент също е включен в приоритетите на руските „миролюбци“ чрез въвеждане в строя на кораби за бойни действия в близост до бреговата зона, въоръжени с ракети с далечен обхват: фрегати проект 11 356 от серията „Адмирал Григорович“; корвети проект 21 631 (малки ракетни кораби от серията „Буян-М“) и дизелни подводници проект 636 „Варшавянка“, въоръжени с крилати ракети „Калибр“.
Според официално обявените си планове, Москва предвижда към 2030 г. 

числеността на войските в Крим да достигне 43 000 души,

 разполагащи с не по-малко от 100 танка; повече от 1 000 бронирани бойни машини; 400 оръдия; повече от 200 самолета; близо 100 кораба и подводници. Броят на наземните и морските носители на ракети „Калибр“ трябва да нарасне от 11 до 25 единици със сумарен залп до 180 ракети.
Към 2030 г. РФ смята да завърши изграждането в Черноморския регион на неприкосновена зона A2/AD с дълбочина до 300-400 км. Първоначално ракетният щит на зоната ще бъде осигурен от зенитно-ракетни комплекси С-400 “Триумф”. Сигурността на акваторията би трябвало да бъде гарантирана от  берегови ракетни комплекси “Бастион-П” и “Бал”, разположени в окупирания Кримски полуостров.
Системата A2/AD е предназначена за сдържане на потенциалния противник с неядрени средства, като „сковава възможностите на противника по суша, въздух и вода в жизнено важни за Руската федерация зони“. Идеята на генерал-щабните руски корифеи е с комбинираните способности на оперативно-тактически ракетни комплекси, системи за ПВО и противокорабни ракети да бъдат създадени три концентрични окръжности, в които войски и сили на НАТО не биха могли да проникнат, без да понесат неприемливи загуби. 
Засега системата A2/AD демонстрира повече намерения, отколкото възможности, но е заявка за 

нов модел на „сдържане на агресивния блок НАТО“,

както твърди кремълската пропаганда. В обявените за „защитени зони“ на руските национални интереси кой знае защо попадат и отдавна обозначени и използвани пътища за морски комуникации на Румъния, България и Украйна. Подобно на балтийските ни съюзници Румъния и България вече са обозначени от руското военно командване като „преден край“ на натовските „военнолюбци“, срещу които се прилагат все повече и все по-нови методи за идеологическа, психологическа, разузнавателна и дипломатическа агресия.
Разузнавателните служби на НАТО не изключват вероятността към 2025 г. в Крим да бъде възстановена останалата от съветската епоха инфраструктура за разполагане на ядрено оръжие, коeто окончателно би нарушило баланса на силите в региона. Замисиълт на Сталиновите наследници е чрез доминиращия си военен потенциал на Кримския полуостров Москва да протегне пипала към акваторията на Средиземно море и все по-често и по-нагло да извършва провокации спрямо кораби и самолети на страните от НАТО и съюзниците им.
А докато режимът на кремълския ЧеКатило изцежда жизнените сили на руския народ, за да се готви за война срещу европейската цивилизация, др. Сергей Лавров и др. Мария Захарова редовно надават вопли и зоват световната общественост към съпричастност с диктатурата в Москва. Заплаха за руската държава представлявала „Инфраструктурата на България и Румъния, която се модернизира“. Заплаха било закъснялото превъоръжаване на Българската армия с 8 самолета и с 2 патрулни корабиа, чиято доставка се предвижда към 2023-2025 г. От времената на Златната орда и на Иван Грозни 

коварството, измамата и вероломството 

неизменно са присъствали в арсенала на руските владетели и военачалници.
Местната агентура на КГБ и ГРУ вече откликна на сигнала, подаден от руската дипломация. Русофилистични партии, организации и частни лица реагираха с готовността на потомствени полезни идиоти.
Целта е ясна: нови путинистки и антибългарски партии да се явят  на парламентарните избори през пролетта; да бъде осигурен втори мандат на проруския и антибългарски (п)резидент; да бъде преобърнато общественото мнение срещу членството ни в НАТО и Европейския съюз; да бъде претоплян и сервиран на новите поколения мухлясалият мит за Дядо Иван и за „освободителката Рус“.
В дни, когато християнският свят възславя Рождество Христово и заедно с ангелски хорове споделя светата тайна на Боговъплъщението, 

някой пак и пак ни плаши с война

 Все в „името на мира“.
Докато доказаните руски шпиони, агенти за влияние и полезни идиоти с десетилетен стаж не бъдат изправени пред съд, а „неправителствените“ им организации, финансирани от руските пропагандни и разузнавателни централи, не бъдат заличени от съдебните регистри, страната ни ще бъде в опасна зона.
В опасната зона на държава, податлива на хибридно въздействие. Държава с политически и психически лабилно население, способно да обърне стрелката на историческия си компас, да предаде и да продаде за жълти рубли бъдещето на Отечеството, на децата и на внуците си.