Нечовекът от подземния бункер

Той излъчва към света всички язви, пороци, комплекси, обиди, разочарования, натрупани през 70 години от безполезния му живот

Авторът

Авторът

Андрей Пионтковски, Каспаров.Ру

Русия загуби започналата от нея 4-та световна война. Модалността на нейната капитулация (щадяща/мека или силова) сега се обсъжда в столиците на държавите победителки (Киев, Вашингтон, Лондон).

Ключовото решение трябва да бъде взето от „колективния Байдън“, където през целия горещ етап на войната се конкурират две школи: привържениците на победата на Украйна и на „непобедителите“ (непораженците).

Доскоро „непобедителите“ се опитваха да наложат на Украйна различни варианти за „примирие“, позволяващи на Руската федерация да консолидира спорните територии, завзети в първия етап на агресията. (Последният подобен неуспешен опит беше посещението на лидера на "непобедителите" Съливан в Киев на 5 ноември). Във военно-техническата сфера непрекъснато се опитват да ограничат набора от оръжия, предоставени на Украйна, за да „не провокират Путин“, който според тях е способен да ескалира още повече конфликта.

Рязко нарасналата роля на Украйна като субект, съзнанието на Запада за историческата мисия, която воюваща Украйна изпълнява днес, плащайки със своята кръв за сигурността на целия проспериращ Запад, сринаха позициите на „непораженците“. Както президентът Зеленски правилно отбеляза преди дни, говорейки във Върховната Рада, „Украйна се превърна в един от лидерите на свободния свят. 

Ние помогнахме на Запада да намери себе си, 

 Западът да почувства своето превъзходство. Там вече никой не се страхува от Русия."

Безусловната победа на Украйна, пълното възстановяване на нейната териториална цялост, приемане на гаранции за сигурността на Украйна в следвоенния период, изплащане на репарации от страна на агресора, изправянето пред съда на руските военнопрестъпници, включително на Путин - това са официалните искания днес на лидерите на Г7/Г8, записани официално в двете им съвместни изявления относно Украйна.

При тези условия „непобедителите“ отстъпиха до най-крайната си отбранителна линия. Да, Украйна е победителка, но изтеглянето на руските войски трябва да бъде поетапно, контролирано, координирано. Заради това  исканият от генерал Залужни комплект оръжия, който би и позволил да спечели бърза и съкрушителна победа, не трябва да бъде предоставян на Украйна. Подобна победа ще доведе не само до оставката на Путин, но и до разпадането на цялата система на руската власт, а в бъдеще и 

до класическата руска smyta 

на една огромна територия, обхващаща 11 часови зони.

Ето пример, в оригнал на английски език, за истории на ужаса, които се чуват днес в работната зала на Белия дом:

"The dissolution of Russia could turn its territory encompassing 11 time zones into a contested vacuum. Its competing societies might decide to settle their disputes by violence. Other countries might seek to expand their claims by force. All these dangers would be compounded by the presence of thousands of nuclear weapons".

„Разпадането на Русия може да превърне нейната територия, обхващаща 11 часови зони, в оспорван вакуум. Конкуриращите се общества може да решат да разрешат споровете си чрез насилие. Други държави може да се стремят да реализират претенциите си със сила. Всички тези опасности ще бъдат усложнени от присъствието на хиляди ядрени оръжия“.

Ето и един остър и емоционален/ темпераментен отговор на подобна аргументация на съпредседателя на украинско-американската група по санкции Макфол:

„Аз не се тревожа за неуспехите на Путин. Не се притеснявам от хардлайнерски преврат в Русия. Не се страхувам от хаоса вътре в Русия. Не се тревожа от разпадането на Руската федерация. Притеснявам се от продължаващата руска окупация на Украйна“.

Аргументите на „непораженците“ се подкопават всеки ден от „Нечовека от подземния бункер“, излъчващ към света всички язви, пороци, комплекси, обиди, разочарования, натрупани през 70 години от безполезния му живот. Стотици дронове и ракети, хвърлени по украински градове.

Тази подкупна достоевщина в световен мащаб трябва да бъде прекратена незабавно чрез 

неутрализиране или на самия сериен маниак, или на подчинената му,

 поради професионалното недоглеждане на психиатрите, на цялата военна машина. „Непобедителите“, с техните шибани притеснения за възможните бъдещи проблеми на „нещастна Русия“, изтръгват от ръцете на генерал Залужни оръжието, което ще му позволи днес да спре геноцида над украинския народ, извършен от руските престъпници.

P.S. В дискусията, която се води от американската администрация, през последните месеци не за първи път се намесва активно големият ни британски съюзник. Което само засилва увереността ми в крайното поражение на "непобедителите" (Съливан, Кери, Бърнс).
Превод: Faktor.bg