Слави и Корнелия: Една корона с цвят червен, една за теб, една за мен (РЕПОРТАЖ ОТ БЪДЕЩЕТО)

И две за Делян и повелителя на баниците, то се знае

Циркът се събира

Циркът се събира

Димитровската стая на Партийния дом в София, по съвместимост Народно събрание,  23 март, 2021 г.
 
Действието първоначално се развива  по пладне, проточва се чак до икиндия.
 
Светослав Пинтев 

Водачът с главно „В“ е тук…Ах, летете ескадрони…
 Корнелия, решена в излезлия отново на мода лукаво-лилав тоалет на алени макове  

връхлита като пролетна буря 

в стаята на предшественика си начело на Партията, онзи титан наредил да се създаде македонската нация по повеля на др. Сталин и втори режисьор на Народния съд, пак под вещото ръководство на Йосиф Висарионович-Коба.  
Величава и озарена в златисто като Ленин на фона на крайцера „Аврора“ и на бронирания „златен“ влак , докарал го от Германия по заповед на генерал-майор Ерих Лудендорф, Корнелия се носи като облак тъмен, залива крехки треви зелени, най-много мене.
Прилича наистина на пролетна гръмотевична буря, не без ефектната помощ на атлетичния във всяко едно отношение  депутат от БСП и запален цесекар Иван, когото виждам като министър на спорта, балансиращ засега между венци букети и саксии, дарени на другарката от 

най-здравите сили

 Накрая той се сгромолясва зрелищно, спънат от подъл крак, протегнат от партията на русофобите на Путин, които леко завиждат на другарката си. Очакваха 80%, а каква стана тя.
 Лидерът „на „Русофоби за Путин“  го няма, пак е пуснат от затвора, за да приеме медала „За Родину“ в Кремъл, който, уви, е под обсадата на  хиляди протестиращи, платени от подлия Запад. „Стигнахме до Берлин, ще стигнем и до Кремъл“, заявяват те.
Церемонията се е провалила, а Ягодов плаче с кървави сълзи на Садовое колцо. Току-що е разбрал, че присъдата ще е ефективна. Даже Жириновски, маскиран като клошар, не успява да го успокои със смешките си.

 Но тук, в София,

тук  е храброто русофобско джудже Хаяско, Владимир Анатолиевич,  което го замества. То настоява с фалцет за незабавна капитулация на предателската фашистка сган пред Червената армия. Асистентката му Прасковя Фьодоровна, известна също и като красавицата Игне Зайонц, приятелка от детинство на Румен Радев, развява пряпорец с лика на т.нар. български президент, кой знае защо издокаран с униформата на генерал от ГРУ.
 „Ние морално спечелихме изборите, фашистите ги фалшифицираха, но сега 

задкулисието е мъртво

 Обединеният фронт на здравите сили няма да позволи да управляват слугите на империализма“, заявява Нинова, лидер на Партията, загубила току- що изборите на косъм – с 2.9 %.
„Народът така реши, да управляваме като втори, но вторите да станат първи“, зове тя. 
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов връхлита , танцувайки със  самата богиня на правосъдието Темида, която, както си е още с вързани очи и върти Дамоклеевия меч над главата му, го е поканила на 

едно танго  в Димитровската стая

 Той вярва, че протестите са му осигурили ролята на арбитър и гарант за бъдещата Модерна България. Заедно със Сульо, Пульо, Атанас и аз , разбира се.  
„Ние ще влезем във властта само, ако бъде осъществена съдебната реформа, Иван Гешев да бъде свален още преди да е обядвал супа топчета с подлучени тиквички и  да каже 3000 пъти, удряйки си главата в стената на Партийния дом

 mea culpa

Чува се свистящ звук като от повреден пожарогасител. 
Корпулентният Делян, решен с фрак на Армани и папийонка ала Гого, току-що си е глътнал пурата от смях. Кубинската, от личната колекция на Фидел….  Налага се охраната да остави специалните одеала, с които го пази от снайперисти и да издърпа пурата обратно на белия свят. В Армани е и Мустафа, ама по марков Армани, отколкото носи самият Джорджо Армани. Кротко пие шампанско и не досажда, Карадаиъ, не Джорджо.
Делян се съвзема, оставя папка на масата и като опитва да връзва бавно връзките на луксозните си чепици, за да не избухне отново в смях, продължава: „Това  именно е шаячната правда. Ето я!“ 
В папката лежи споразумение между хората на Сокола и хората на Шоумена, които обединени от общите си 27 % заявяват, че ще създадат 

Експертно правителство за спасение на нацията

Корнелия, ако иска да го оглави и да присъедени своите процентчета, ако не иска, човек за тази работа винаги ще се намери. При толкова безработни след Ковид -кризата.
Оркестърът „Ку-ку бенд“ свири туш, на сцената излиза Слави Трифонов под дъжд от фойерверки и падащи звезди. Пее специално за Корнелия: 
„Удави ме в твоите очи, удуши ме в с твоите коси, с устни сега ме убий! Нека ме боли!. После преминава към още по-актуалното:
„Една  корона с цвят червен,
една за теб, едно за мен -
това му трябва на човека..“
и две за Делян и Доган. то се знае.
 Сокола е висшият арбитър на сакралния ритуал по сливането, великият магистър по разпределението на баницата. Както винаги е било. Сега вече и официално.
 А пред нас отново са блеснали житата.