Спрете да мълчите! България безмълвно се свлича в ничията зона

Време е да дадем отпор на тази цялостна стратегия за "отвличане" на Родината обратно под контрола на великодържавната сатрапия

Авторът

Авторът

Огнян Минчев

Не мога да разбера защо повечето свободни, разумни и независими публични говорители - журналисти, политически коментатори и анализатори, интелектуалци - пропускат "покрай ушите си" и не реагират на системните внушения на руската пета колона в България, която успешно вече повече от десетилетие безпрепятствено обръща на изток значителна част от общественото мнение в България? 

Забележете - няма нито един руски говорител - т.нар. "русофил", който да не защитава пламенно българското вето върху преговорите с ЕС на РС Македония. Нещо повече - всеки, който поставя под въпрос целесъобразността на ветото, бива наричан от руските петоколонници "национален предател". Откога руските националисти в България станаха толкова големи български патриоти? Не бяха ли те, които

 харизаха на македонизма Пиринска Македония

 и с взлом тръгнаха да обръщат българите в македонци? 

Мисля, че е добре да видите какви печалби инкасира в Македония основният руски съюзник на Балканите по време на българското вето, за да разберете патоса на русофилите - петоколонници. Белград привлече Скопие към своя "малък Шенген", придоби телекомуникациите в РС Македония и - в частност - контрола върху съдържанието на повечето кабелни телевизии на македонска земя. Докато ние решаваме какво трябва да поискаме от Скопие за да дадем зелена светлина за преговорите, Белград вече получи всичко, което поиска. Москва - също. РС Македония може евентуално да влезе в ЕС в неопределено бъдеще, но задължително след Сърбия. Белград ще бъде патрон на това присъединяване. Москва засега получава бонуса на разделените Балкани, в чиито конфликти и в "пукнатините" помежду им може комфортно да се намести великодържавната имперска политика "разделяй и владей".
 
Няма ден, през който натрапчивата пропагандна теза за "виновната Украйна", посмяла да поиска своята свобода и присъединяването си към обединена Европа да не бъде лансирана като дълбокомъдрено 

"геополитическо" оправдание за бруталната агресия на Кремъл срещу Киев

 Да поискаш своята независимост е равносилно на предателство в светогледа на имперска Москва... И на нейната пропагандна прислуга в София. Истинско предизвикателство е да се изброят лъжите, с които кремълските хибридчици на българска територия лансират една основна теза - България не е на мястото си в ЕС и в НАТО. Нейното място е в Евразия. 

Откакто започна руската агресия в Украйна тази арогантна теза бе "смекчена" - България трябвало да бъде "неутрална". Да наблюдава от "равна дистанция" как Кремъл изтребва един свободен европейски - близък на българите народ. 
За съжаление, хората, които знаят, че всичко това е лъжа, в голямото си мнозинство се възмущават, но мълчат. Националните медии са силно доминирани от великодържавната имперска пропаганда. Но не само медиите. Тази пропаганда се води по университети, във военни поделения, в стотици "специализирани" сайтове. Единствено в социалните мрежи могат да се открият изказани позиции срещу лавината хибридна пропаганда, заливаща българското общество.

Защо мълчим? 

Не чуваме ли, че все повече млади хора - непознаващи близкото ни минало - приемат тезите на хибридната пропаганда като истинни и естествени? Не разбираме ли, че в един момент пропагандната война срещу България ще постигне целите си - да ни извади от семейството на европейските народи, да ни остави без протекцията на Североатлантическия съюз и да ни превърне в лесна жертва за поредно поглъщане от изток. Та нима и днес нашата енергетика, нашата олигархия, нашата корупция и нашият политически хаос не носят печата на мощния контрол от страна на уж бившата ни колониална метрополия на североизток?

Всички вие, които разбирате това - спрете да мълчите! Времето да се каже "стига" е днес. 

България безмълвно се свлича в ничията зона,

 в разлома между цивилизования свят и агресивните новоимперски амбиции - както на североизток, така и на югоизток. Губим всякакво уважение от страна на съседите и на партньорите си. Ако утре се изправим пред беда - няма да има кой да ни защити. Време е да дадем отпор на тази цялостна стратегия за "отвличане" на България обратно под контрола на великодържавната сатрапия. Много скоро ще бъде късно.