Мощен удар на ВСУ срещу окупаторите в Херсон, ликвидирани са още 500 руски военни

Поразени са командни пунктове, жива сила и бойна техника на врага

Въоръжените сили на Украйна са нанесли мощен удар срещу руските военни в Херсон, както и в други райони на фронта, съобщи агенция Униан.

Ликвидирани са 500 руски военни, с което общите загуби на противника в жива сила вече са около 57 200 души.

Авиацията на Силите за отбрана е нанесла общо 33 удара срещу вражески позиции през последното денонощие. Потвърдено е, че са нанесени поражения върху 25 района, в които е  съсредоточена жива сила и военна техника на противника, както и срещу 8 позиции със зенитни ракетни комплекси, съобщава Генералният щаб на ВСУ.

Въоръжените сили на Украйна са отблъснали атаките на противника при 13 населени места.

Подразделенията на украинската ПВО са унищожили един самолет Су-25, хеликоптер Ми-8 и два безпилотни апарата на руските военни.

Същевременно ракетните войски и артилерията са поразили 6 командни пункта на руснаците, 12 района със струпване на жива сила и техника на противника, 2 позиции със зенитни ракетни комплекси, 3 подразделения на ракетните войски и артилерията на окупаторите, 6 склада с боеприпаси, както и още 9 важни цели.

"Потвърдено е и едно точно попадение от 24 септември срещу район с вражеска техника в промишлената зона на град Херсон. По предварителна информация, противникът е загубил до 10 единици военна техника, загубите на личен състав се уточняват." – посочват от Генералния щаб.

Превод Faktor.bg