Националните ни герои оживяват в уникален спектакъл, представен у нас и по света

Образователното представление показва всички герои от Българското Възраждане „на живо“!

За първи път на екрана и на сцената оживяват всички български национални герои в рамките на един филмово-театрален спектакъл. 

В рамките на един учебен час малки и големи зрители по света и у нас ще видят най-доброто от филмите на Красимиров за Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Васил Левски, Райна Княгиня, Георги Бенковски, Захарий Стоянов, Иван Вазов, Христо Ботев и Освобождението на България.

Премиерата на спектакъла се състоя на 6 септември – Денят на Съединението на България, пред българската общност и училище в Дюселдорф, Германия, където събра овациите на сънародниците ни.

По случай голям празник - 22 септември, Денят на независимостта, „Незабравимата България“  ще е на гастрол отново в Германия, този път при българите в Бремен.

В програмата си създателите на образователния спектакъл предвиждат да бъде показан и на българска сцена, предимно в училища, читалища и детски градини в цялата страна

„Графикът ни се уточнява в движение, но в момента мога да ви издам, че около 1 ноември – Денят на Народните будители, ще посетя училища в София, Бургас, Пловдив и Панагюрище, а на самия празник летя за Великобритания, където ще бъда в българските училища „Слово“ в Оксфорд и „Васил Априлов“ в Борнемът“, съобщи в аванс Искрен Красимиров.

Посланията на моите филми и спектакли са адресирани предимно към младите хора: учениците и студентите. Днешните младите хора са бъдещето на България и именно на тях искам да предам знания си в областта на историята и киното, както и моята голяма любов към нашата Родина – България!“, коментира Красимиров.

Уникалният образователен спектакъл е замислено и се изпълнява от режисьора д-р Искрен Красимиров, който е основател на популярния проект „Незабравимата България“. Младият родолюбец отскоро е и преподавател по документално кино в Нов български университет, а от есента започва да преподава и на студентите в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.