Навални: Стрелбата в КГБ е свързана с речта на Путин и Деня на чекиста (ВИДЕО)

Ужасни събития се разиграват по улиците на Москва. За последно съм виждал хора с автомати да бягат по улиците на руската столица през 1994 г. Това каза опозиционният лидер Алексей Навални в рубриката си "Русия от бъдещето"

"Стрелбата в Москва е тероистичен акт, хитроумна операция, свързана с Пряката линия на Путин, който заяви няколко пъти много тържествено, че ФСБ работи прекрасно и са предотвратили много терористични актове.

В момента тече тържествен концерт, посветен на утрешния ден на чекиста. И точно по време на тържественото изявление на Путин на това събитие, неизвестни хора нападнаха сградата на ФСБ...", заяви Алексей Навални. 

Стрелба с автомат Калашников беше открита тази вечер в приемната на централата на Федералната служба за охрана (ФСБ) в Москва, бившия КГБ, както съобщихме. После канонадата продължи на улицата. 

Поне един  човек е убит в приемната на руската Федерална служба за безопасност в Москва, съобщават няколко руски медии. Загиналият е служител на ФСБ,  твърди “Новая газета”. От кадрите се видя и човек , покосен от откос на улицата.   Стрелбата е започнала към 18:00 ч. местно време. Нападателят също е убит, към 19.15 ч. според официалната версия.

Първоначално руски медии съобщиха за трима убити в стрелбата, после информациите бяха коригирани за двама тежко ранени сътрудници на ФСБ.