Писмо до Христо Иванов: Умните и етичните са нашите хора, а не фашизоидите и шоумените

Христо Иванов

Христо Иванов

Юлиана Методиева 

Писмо до Hristo Ivanov

Драги Христо! 

Тази сутрин от тъмнините на българската демокрация изпълзяха отново хората на ВМРО. С тупани и зурли те предявиха своите ксенофобски искания, с които Джамбазки и  Каракачанов се гордеят: не на заплахите от Турция, да не станем „слуги на Ердоган“. От 4 април с моите приятели роми, турци, помаци, евреи, празнувахме чистотата на политическия въздух без отровните аромати на "патриотите". 24 дни по-късно обаче, те са пак тук. Окуражени са от глупостите и задкулисните игри в парламента. Ще се опитват всеки ден насетне да превземат отново ефира.

Юлиан Ангелов и Александър Сиди крещяха на Тошко Йорданов от ИТН. Доста символична улична сцена: Има такъв народ обича да буни духовете с  призиви да става юнака балкански и да се събужда от сън дълбок. ВМРО по правило избират духа на балканския юнак,  за да бъде патриотизмът им ясен: не става дума за етнически различни, не турци, не македонци, не роми. Когато ВМРО говори за любовта си към България, малцинствата немеят. Ще допуснеш ли отново това да се случва?

Президентът Румен Радев заговори за опасността от констутиционна криза. Той навярно се е родил с орисията да провижда кризи там където политическите му врагове се опитват да правят демокрация. Вярно, правят я с подръчни средства, с коалиционен материал дъхтящ на квартална кръчма и пиянски викове, затова и тази демокрация на никой не се харесваше.  Твоята партия Hristo Ivanov  има огромният шанс да вкара европейски стандарти и права за всички. Не пропускай този шанс! Политическата криза може да бъде решена, въпросът е само дали си достатъчно прозорлив да видиш какво ще се случи с повечето от нас ако не поемеш кормилото на властта! Извини ме за езиковото клише, но клишетата са неизбежни, както неизбежни са коварствата и подводните камъни на управление случващо се сред здравна и икономическа криза.  Всички сме в тази криза, българските и небългарските деца, българските и небългарски  стари жени и мъже  треперещи от  сериозната опасност да загубят жалките си надбавки. На ход е Демократична България! Тя е приела сред себе си умни хора и етични граждани. Умните и етични хора, а не фашизоидите и шоумените са нашият изход.
Чуваш ли гласовете ни, Христо?