Николай Ненчев: Олигарсите ще вложат всичките си ресурси, за да падне кабинетът, ще работят в синхрон с президента

Няма как да ме видите на един протест с Нинова, Копейкин и Гечев

Николай Ненчев

Николай Ненчев

"В момента се случва планът на Васил Божков, който в един от записите казва, че ще маха "един по един" членовете на Министерски съвет. Дали е съвпадение, но виждаме, че е поискана оставката на Владислав Горанов, който е споменат от бизнесмена. Намираме се в тежка политическа криза". Това заяви бившият военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев.  

"За мен няма съмнение, че Васил Божков стои зад протестите. Самият той призна за това. Очаквам не само Божков, а и другите олигарси да вложат всичките си ресурси, за да съборят кабинета и да работят в синхрон с президента Румен Радев", каза още Ненчев пред БТВ. 

"Всички демократи и евроатлантици трябва да седнем на една маса и да решим какво следва и какво ще правим след това. Не ходя на протестите. Десните спазваме чистоплътност. Не мога да се наредя до Корнелия Нинова, Румен Гечев и до т.нар. Копейкин. Преходът започна със силна интервенция на бившата БКП и трябва да приключи с нейното ликвидиране, защото именно тя създаде групировките и структурите", категоричен е Николай Ненчев.