Николай Ненчев: Съдбата на България се търгува в сценарий за реваншизъм

Основните политически субекти вдясно остават престъпно безотговорни, написа лидерът на БЗНС

Николай Ненчев

Николай Ненчев

Днес съдбата на България се търгува като залог за изборни резултати, а не като отговорност за спасяването й от реваншизъм и авторитаризъм. 

Това написа в своя Фвйсбук профил председателят на БЗНС и бивш военен министър Николай Ненчев.

Изразявам своето безпокойство от липсата на осъзната воля и ангажимент да бъде учреден силен предизборен евроатлантически съюз, който по най-категоричен начин да отстоява евроатлантическото бъдеще на България. Българските демократи не се държат на нивото на заплахата, която се очертава пред България. Потопени в собствените си страсти, без визия и стратегическа прогноза за отгово на сценария на реваншизъм, който се представя като алтернатива в управлението на държавата, основните политически субекти вдясно остават престъпно безотговорни. 

Въпреки усилията, които положихме и през последните години, с болка и неудовлетворение ви информирам, че не постигнахме съгласие по основните приоритети за България. Съдбата на нашата страна се търгува по политически критерии за успех на изборите, а не в контекста на Ковид-бедствието, предизвикателствата пред Запада и овладяването на кризите на Балканите. В тези тежки дни на изпитание България ще бъде предадена в ръцете на бившите социалисти, новите им креатури и популистите. Вината за това ще носи липсата на съпротивителни сили в основните демократични партии, а не българското общество, което, убеден съм, не изпитва ни най-малко желание да се върне към властта на наследниците на комунистическия режим. 

Уверяваме ви, че БЗНС ще остане защитник и последователен изразител на евроатлантическата ориентация на страната ни. Ще ви информирам за окончателното решение за участието ни в предстоящите избори след заседание на управителния орган на Съюза в събота 13.02. Ще направим всичко възможно да останем онази буферна стена, която да гарантира евроатлантическата принадлежност на България. Народът ни го заслужава!

nenchev-fb.jpg