Нинова нападна Радев: Открива винарни и оркестри, но не свиква Консултативния съвет за национална сигурност

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Повече от година и половина президентът Румен Радев не изпълнява конституционните си задължения и не свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Това е изключително належащо сега, след като Хамас атакуват цели в Израел. Българските служби за сигурност са изправени пред сериозно изпитание, но ние не знаем какво се случва и каква готовност за реакция имат те в тази сложна ситуация. Това заяви по Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя открито атакува Румен Радев, че ходи да открива винарни, занимава се с оркестри, но не изпълнява задълженията си. 

КСНС трябва да се свиква на три месеца, но Радев не уважава институциите. Ако има проблеми с изпълнителната власт, това не трябва да бъде за сметка на националната сигурност, заяви Нинова.

Според нея искания вот на недоверие на правителството на Денков не цели да постигне предизборен ефект – проблемът с енергийната сигурност на България е важен, а затварянето на въглищните централи може да предизвика срив в енергийния баланс, посочи политикът.

Вотът на недоверие е стъпка от нашата последователна политика по тема енергетиката, която управляващите убиват в момента, бе категорична Нинова.

Тя припомни, че първо сме се отказали от ядрената енергетика, при все че имаме готова площадка на Белене за изграждането на втора АЕЦ у нас – гласувана и на референдум. 
Според Нинова действията на енергетици и миньори не може да се определи като конфликт, а по-скоро като спор с управляващите. И той се отнасял до това кой да открадне едни 700 млн. лева, които евентуално ще отидат за фотоволтаици и откриването на 20 работни места. 

Корнелия Нинова коментира и предстоящите местни избори и в частност номинацията на БСП Ваня Григорова.