Ако Алиансът се окаже неспособен да защити Украйна днес, утре Кремъл ще атакува директно и държавите от Източния фронт на НАТО

Иван Сотиров

Иван Сотиров

Иван Сотиров

Единственият адекватен отговор на действията на Кремъл е назабавното приемане на Украйна в НАТО и разполагането на натовски военни части на нейна територия, още повече, че самият Путин заяви, че Украйна фактически е натовска държава. 

Не бива да си затватряме очите, че в просторната си псевдоисторическа прелюдия, той оспори изобщо съществуването на Украйна. 

Санкциите са цинично измиване на ръцете

 и показаха докъде водят. Смешно е да се разчита и на ООН, защото в нея Русия и Китай имат право на вето. Ако Алиансът се окаже неспособен да защити Украйна днес, утре Кремъл ще атакува директно и държавите от Източния фронт на НАТО, а оттам вече беше направена такава заявка с претенцията за връщане на Алианса на позициите си от 1997г. Прибалтийските републики, Финландия, Молдова, Румъния и България са на съизмеримо отстояние от територията на Руската федерация, което ги превръща в 

непосредствена заплаха за Москва,

 съобразно заложените критерии от Кремъл. 

Крайно време е западните лидери да си изкарат главите от пясъка, да излязат от комфорта на розовозелената мъгла от дребни сметки и да погледнат в очите факта, че за маниаците от Кремъл има само две положения - или си тяхна губерния, или си враг и че за тях има само един аргумент - аргументът на силата. В този смисъл единствената гаранция за мир е паритетното военно присъствие на НАТО по целия източен фронт, включителни и в Черноморския регион.