Атанас Атанасов: БСП не пречи на депутинизацията в България

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

 Обществото трябва да обърне внимание срещата на НАТО в Мадрид – там Русия беше категорично определена като враг. Това означава, че държавите членове на НАТО трябва да работят срещу руското влияние и руския шпионаж. Това обяви по Нова ТВ депутатът от „Демократична България“ Атанас Атанасов. Той е категоричен, че темата за депутинизация не трябва да се замита под килима. Според него БСП на пречи на депутинизацията. Работим заедно по вътрешно политическите въпроси, уточни Атанасов.

 Руският шпионаж в България е ешалониран в различни свери и действат с различни средства. Това е шпионаж в полза на чужда държава. Форма на този шпионаж  са агентите за влияние, които публично въздействат на общественото мнение в полза на чужда държава. Вероятно за такъв тип хора е говорила Лена Бориславова, а информацията за получаваните пари сигурно е прочела в някой от докладите на службите, допълни Атанасов. Той изрази притеснения че в специалните служби има пробиви на националната сигурност. Според него е било недопустимо вчерашното изявление от Служба Военно разузнаване, които официално са реагираха на изказване на депутата Иво Мирчев.

 
Това е недопустимо, те нямат право да се намесват във вътрешните боричкания. Имам усещането, че намесата им е поръчана от президентството като действие, добави Атанасов. Той акцентира, че трябва да се създаде система за проверка на лоялност на служителите в специалните служби. Още от времето на съветската ера България е център на руския шпионаж за Балканите и това е продължило до сега, това трябва да бъде прекратено, категоричен е депутатът.