Атлантици правят за 9 май паноптикум на паметниците на съветските окупатори в България

С терор и заплахи Москва се опитва да спаси позорните символи на червения ботуш в Европа

Атлантическия съвет на България обяви в навечерието на 9-и май създаването на виртуален паноптикум на паметниците на съветската армия в България. Атлантиците призовават гражданите от цялата страна да изпратят на фейсбук страницата им снимки с кратко описание на позорните паметници на болшевишката окупация. Целта е да се създаде своеобразна карта.

Ето и пълния текст на Атлантиците:

КАРТА НА НЕПРЕМАХНАТИТЕ СЪВЕТСКИ ПАМЕТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ

Тридесет години след падането на Желязната завеса продължаваме да търпим паметниците на съветския окупатор да стърчат в нашите градове! Примирихме ли се вече със символите на окупацията?
Така ли ще оставим държавата един ден на нашите деца?
Кремъл вече започна да заплашва със съдебна и извънсъдебна (!) разправа всеки чуждестранен лидер, който дръзне да демонтира съветски паметник в собствената си държава! С терор Москва се опитва да спаси тези позорни символи на окупацията в Европа. Кметът на Прага и двама районни кметове в града вече са под постоянна охрана заради предотвратен опит на руските тайни служби за отравяне с рицин... В Прага местните власти демонтираха омразния паметник на маршал Конев и дадоха пример за национално достойнство и решителност.
В България обаче местните управници позволяват да бъдат старателно лъскани съветските паметници, като съгласие за това руснаците получават и от най-неочакваните на пръв поглед места (пресния пример с ремонтирания съветски паметник в столичния район "Лозенец" и съгласието на кмета от ДБ...).
Атлантическият съвет на България настоява паметниците на съветския окупатор да бъдат демонтирани незабавно и да бъдат изпратени в музея! Нашата борба за това ще продължи, докато не изчистим облика на българските градове от това позорно наследство.
По този повод организираме виртуална изложба на паметниците на съветските окупатори в България, които все още не са демонтирани.
За реализацията на тази изложба разчитаме на всички вас. Моля, на нашия ФБ месинджър, като съобщение, ни изпращайте снимки на все още непремахнатите съветските паметници от местата, където живеете или сте срещали такива из страната.
Благодарение на вашия критичен фотографски поглед ще можем да направим изложбата максимално пълна, като ще публикуваме вашите снимки с указание от кое населено място са.
На 9 май, деня на Европа, ще открием нашата виртуална изложба, като в нея ще публикуваме вашите предложения. От тях по-късно ще изработим карта на съветските паметници, които продължават да замърсяват с натрапчивото си присъствие нашите градове.
Тези монументи на позора ни напомнят за неизпълнения ни все още дълг да освободим държавата от символите на окупацията. Това дължим на нашите деца, на нас самите и на паметта на стотиците хиляди жертви и репресирани от комунистическия терор в България, наложен след преврата на 9 септември 1944 г. с оръжието на съветската армия.
Моля, споделяйте тази идея, за да достигне до възможно най-много хора!
Да бъдем достойни хора, с будно гражданско съзнание и с изправени глави!