Атлантици към депутатите: Не позволявайте НС да се превърне в хибридно оръжие на Русия срещу България и ЕС

"Основен приоритет на БСП/БКП продължава да бъде защитата на руските геополитически интереси в България. Този извод се налага от факта, че в последния работен ден на 45-то Народно събрание, вероятно 5 май 2021 г., депутатите от БСП/БКП се опитват да прокарат в Народното събрание на България решение за "възлагане на Министерския съвет осигуряването на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID - 19 "Спутник V". Предложението е посочено в т. 2 от проекта на Програма за работата на НС за 5 май." Това се казва в позиция на "Атлантически съвет на България".

Вижте пълния текст без редакторска намеса:

Явно БСП/БКП са решили да работят срещу националните интереси на България. С такова решение те ще конфронтират страната ни с Европейската комисия, защото е ясна позицията ѝ - първо трябва да има решение на Европейската агенция по лекарствата /ЕМА/ със становище за безопасността на тази руска ваксина и за нейното одобрение за общо ползване в ЕС. В противен случай целият риск за живота и здравето на гражданите се поема от националните правителства и институции. Освен това, с такова решение ще бъде възпрепятствано свободното пътуване на българските граждани в ЕС, ако са се ваксинирали с неодобрена за общо ползване в рамките на ЕС ваксина. Това се отнася както за "Спутник V", така и за останалите руски, китайски, индийски или други ваксини непреминали през процедурата за одобрение от Европейската агенция по лекарствата /ЕМА/.

Но депутатите от БСП/БКП решават и настояват, че щом ваксината е руска, то тя може и без становище на европейските здравни органи да се достави и прилага на българските граждани. Така те отново искат да експериментират върху българския народ, така както го направиха с наложения от Москва комунизъм в България, след окупацията на страната ни от съветската армия през септември 1944 г. 

БСП/БКП с терор наложи този варварски режим. Откъсна България от европейските държави и  резултатът след 45 години еднопартийно властване  бе катастрофален. И до днес България не може окончателно да се измъкне от щетите нанесени на страната ни от на този нечовешки експеримент. И за съжаление все още има задкулисни кръгове, представени "на светло" от няколко парламентарни и извънпарламентарни партии, които продължават да ни дърпат към руското блато.

Няма по - ярък пример за злобна българофобия и същевременно за робска русофилия от това национално безотговорно поведение на БСП/БКП. 

С това свое действие БСП/БКП показва истинската си същност. Тя на дело показва, че не е нито лява, нито социалистическа, нито европейска партия. БСП/БКП демонстрира, че е проруска партия, която работи не за благото на българските граждани и за просперитета на България, а за одобрението на Кремъл и за руските геостратегически интереси.

Надяваме се, че българските партии и национално отговорните депутати в НС са мнозинство и че няма да позволят българският парламент да се превърне в оръжие на хибридната война на Руската федерация срещу Европейския съюз и България.

След като това 45-о Народно събрание не можа да намери съгласие да излъчи редовно българско правителство, всеки опит за намиране на съгласие за защита на руските геостратегически интереси  ще нанесе тежки щети върху  избрания от България европейски път на развитие. И цената ще я платят всички български граждани.

Призоваваме народните представители да не допускат това!

Призоваваме ги вместо за руска ваксина да намерят съгласие още в утрешния ден да се разгледа и приеме в едно заседание на две четения "Законопроект за ратифициране на Протокол за изменение на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Румъния относно презгранични операции за Air Policing" внесен от МС на 29.04.2021г. 
С този закон българското небе ще бъде защитено в момент, когато Руската федерация заплашва мира и стабилността в Черноморския регион и умишлено приземява българската авиация, чрез неизпълнение на договорите за ремонт на българските бойни самолети МиГ-29. 

По отношението към този законопроект ще съдим кои народни представители са национално отговорни и кои не са.

Парламентите идват и си отиват периодично. Правителствата също. Но България остава.

Дълг на всеки гражданин е да пази независимостта и суверенитета ѝ. А за депутатите това е публично потвърдено и с клетва.

Продължаваме внимателно да наблюдаваме действията на нашите избраници. Надяваме се, че отговорността ще бъде водеща при вземането на техните решения.