Атлантици: Защо областният управител на Пловдив мълчи и бездейства за демонтирането на „Альоша“?

Позиция на Атлантически съвет на България

Преди три седмици, на 15 юли, Атлантическият съвет на България, с Отворено писмо, призова областните управители на София и Пловдив да предприемат бързи мерки за демонтиране на монументите на окупационната съветска армия в двата града.

Приветстваме активните действия на областния управител на София и виждаме, че след решението на МС за деактуване на монумента от публична в частна държавна собственост има напълно изпълнима възможност ПСА / МОЧА в Княжевската градина на София да бъде демонтиран. По този начин решенията на СОС ще бъдат реално изпълнени до местните избори. Това бе призивът на АСБ и отговаря на желанието на мнозинството граждани на София и обещанията на общинските съветници от ДБ и ГЕРБ-СДС.
За съжаление от Пловдив нито чуваме, нито виждаме нещо да се прави.

Новият областен управител на Пловдив г-н Илия Зюмбюлев даже не намери време да отговори на писмото на АСБ или да обяви пред пловдивските граждани своите намерения.
Като лидер на БЗНС, една от най-потърпевшите партии в България от съветската окупация, г-н Зюмбюлев обещаваше на своите симпатизанти и гласоподаватели, че ако има лостовете на властта, то той ще демонтира “Альоша” от тепето в Пловдив.
Обръщаме се директно към г-н Зюмбюлев:

Изпълнявайте си обещанията! 

И ежедневно информирайте гражданите на област Пловдив за вашите намерения и действия.
Вземете пример от колегата ви от област София и започвайте работа. Местните избори наближават и всяко бездействие ще бъде наказано от избирателя. Този път те няма да приемат оправдания. Вие представлявате изпълнителната власт и правителството в област Пловдив. Имате инструментите на властта. Не губете нито ден повече, а работете! 

Махнете омразния символ на руската окупация от най-стария град в Европа !