Борисов: Партиите имитират, че правят кабинет, а всъщност редят само постове

Христо Иванов щял да прави реформа, това ли му е демокрацията, да се целува с Бойко Рашков, пита бившият премиер

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира на живо във Facebook преговорите между партиите за съставяне на правителство. Според него цял ден имитират, че правят кабинет, а всъщност редят постове.

„Нека изкарат колкото може повече. Корнелия и сега си има зам.-министри и областни управители. Те само договарят постове. Но тях съм ги бил. И на тези избори ги бихме. Тоя, дето се прави на демократ, той щял да прави реформа. Това ли му е демокрацията на Христо Иванов? Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков?”, каза Борисов в село Бата. 

Лидерът на ГЕРБ върна лентата във времето на предизборната кампания, за да разкаже историята на поморийското село Бата, където хората били сплашвани, за да не гласуват за неговата партия.

"13 патрулки с над 30 маскирани тежковъоръжени бойци на Бойко Рашков са окупирали дни преди изборите поморийското село Бата, за да плашат хората тук да не гласуват за ГЕРБ. Претарашили са дома на кмета Георги Георгиев, където са намерили списък с гостите на сватбата на дъщеря му. Заради това е изведен с белезници и държан 24 часа в ареста, без да му бъдат повдигнати никакви обвинения и без дори да бъде разпитван. Това е "демокрацията" по Румен Радевски. Така се "справя" с мен слугата му Рашков. По-жалък от тях е само Христо Иванов, който е готов да ги прегръща и целува, само и само да влезе в правителство. Толкова за демократичността на "Демократична България". Не Ви ли е срам?!?", коментира бившият премиер.