Борисов: Виждаме реставрацията на децата на ДС

Лидерът на ГЕРБ призна за напрежение в партиите

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Грешите. Проверете си" - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изнесените от президента Румен Радев вчера данни, че концесията на пристанище "Росенец" е удължена по времето на правителство на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Винаги съм твърдял, че ролята на президента в България е като обединяваща институция. Той вече трудно прикрива разочарованието си, че има редовно правителство. На него си му хареса две години и половина еднолично да управлява. Ние знаем, че правителството не е идеално, знаем какви щети нанася това управление на всяка една от партиите, затова дори механизъм, или коалиционно споразумение, не можем да подпишем. Но е безспорен факт, че обществото се успокоява, особено във външнополитически план работим много добре, безспорно е и че с приемането на Бюджета и корекциите, които направихме в отбраната, МВР, съдебната охрана, вероизповеданията - вече ще имаме редовен бюджет; приходните агенции с МВР да заработят по-добре, допълни Борисов.

Ние знаем колко е трудно - диаметрално противоположни партии, но в същото време - конституционна реформа, която възнамеряваме до Нова година да е факт, възнамеряваме дотогава да са избрани и висшите съдебни съвети, да има избор на нов главен прокурор, . неща, които хората чакат от 20 години.

Така че ще понесем щети, макар че от изследванията, които излизат, виждаме, че хората са търпеливи. По-добро от това не може да се появи. А много партии говорят, но си представяме обратния вариант: "Възраждане" - първа политическа сила - с кои ще работят?, попита още лидерът на ГЕРБ: Веднага ще изпадне в изолация! На всеки от лидерите му е проблем буквално да удържа партиите си, а и предстоящите местни избори създават допълнително напрежение", каза още Борисов.

"Вчера разбрах за нов зам.-министър и една реставрация на децата на бившата ДС, за Ивайло Шотев говоря, баща му ми е приятел, беше шеф - когато аз работех в пожарната, той беше на Димитровския комунистически младежки съюз към МВР. Говорим за деца! Някой ще каже, че не носят вината на родителите си, но това прави впечатление - реставрация на децата на ДС!. Разбрах от медиите, че той е назначен", допълни Борисов.