Борисов за атентата срещу Гешев: Това е създаване на хаос, страх, това е грозно събитие, което влачи лоши последици

Бойко Борисов, снимка: ГЕРБ

Бойко Борисов, снимка: ГЕРБ


„Атентат срещу който и е да е човек е зловещо. Това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, но и при една грешка може и някой случаен да пострада, затова го осъждаме най-остро". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Разград.

„Това е създаване на хаос, страх, това е грозно събитие, което влачи лоши последици. Това още повече ни амбицира да довършим системната и правната реформа. Двете събития нямат нищо общо, защото те не са насочени като система, която да променяме към лицето Иван Гешев, а да се реформира системата като такава. Съчувствам на него, на семейството му, това е чудовищен акт. В същото време реформата ще продължи в парламента, не успяват да взривят нея", каза още Борисов.

"Щом са посегнали на главния прокурор, могат да посегнат на всички", каза още той.

Той цитира книгата на Алексей Петров "Тероризъм и системи за сигурност". "Там ясно е обяснено що е то тероризъм - създаване на хаос, страх, да накараш лице, система или държава, да се съобразят с друго мнение и приоритети", посочи Борисов.

„Явно става хаос навсякъде, изглежда пак ще преминем през 90-те години. След чудовищната миграция, много се замислят в Брюксел дали сме готови, ако и не се направи редовно правителство, било то и за кратко време, виждате последиците с инфлация, горива, липса на инвестиции, обедняване, тежки последици има във всяка една сфера", каза още Борисов.