Боряна Димитрова: Политически проект на Кирил Петков стратегия на президента Радев ли е?

Дори Радев да не стои начело, този проект би се ползвал с неговата подкрепата

Боряна Димитрова

Боряна Димитрова

"Изпаднахме в класическа патова ситуация, партиите взривиха отношенията помежду си. Наблюдаваме сериозно дискредитиране на ИТН. Усещането за тях е за тежка неадекватност, както и за лековерността на партиите на протеста, че е достатъчно да не харесваш ГЕРБ, за да постигнеш разбирателство", заяви пред бТВ социологът Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

По думите и, Румен Радев няма достатъчен кредит на доверие, за да се намеси и да лидира процеса на преодоляване на кризата.

"Хора носталгично настроени към шоуто на Слави, предимно в чужбина, хора силно губещи, които искат политиците да бъдат наказани. Третата група избиратели на ИТН са хора на малкия бизнес, които сега са твърде силно разочаровани. Има отдръпване на техните избиратели и друга част ще се преориентира към други политически субекти", коментира Димитрова.

"Остава загадка, дали на втори план няма нещо скрито", добави тя.

"В момента всички участваме в един бизнес проект, колкото повече се говори за проект на Кирил Петков и Асен Василев. За мен остава политическа загадка дали този проект влиза в стратегията на президента да изгради проект, който да конкурира партиите, които го подкрепят. Ако съдя по различни факти, от това, че служебният премиер каза, че би гласувал за такъв проект, това е проект, който би се ползвал с подкрепата на президента, дори той да не стои начело", смята тя.