Денков: Виждам Асен Василев и Кирил Петков в изпълнителната власт

Николай Денков, снимка: БГНЕС

Николай Денков, снимка: БГНЕС

„Как ще подредим кабинета е въпрос на нашите приоритети. Разбира се, че виждам мястото на Асен Василев като министър на финансите. Смятам за несправедливи атаките срещу него. Кирил Петков има изключителни връзки на европейско ниво“, каза пред бТВ акад. Николай Денков, депутат от коалицията ПП-ДБ.

„Експертен кабинет без политически лица ние не приемаме сериозно, защото някой трябва да носи политическа отговорност. Всички имена за кабинет са слухове, няма решение все още, подчерта той. 

Той беше номинация за премиер с втория манадт от есента на миналата година, който беше връчен на „Продължаваме промяната“. На въпроса дали би приел отново да е кандидат за министър-председател той отговори, че в момента работи по управленската програма.

От думите му стана ясно, че до неделя най-вероятно ще бъде предложена програма на ГЕРБ-СДС, а след това ще се обсъждат имена за министри. 

От партията на Бойко Борисов поискаха до неделя да бъде представен състав на правителството, което ще предложи ПП-ДБ с втория мандат, за да продължат
преговорите между двете формации. В противен случай ГЕРБ вероятно ще предложи кабинет на малцинството.