Христо Грозев: С убийството на Пригожин Путин изпрати послание - смърт очаква всеки, който тръгне срещу него

Христо Грозев

Христо Грозев

Моята прогноза преди време, че Пригожин ще бъде убит или ще има нов пуч срещу Кремъл е на база на информацията, която получаваме и анализираме. Путин нарече Пригожин предател, още първите минути след пуча. Няма в историята случай, когато някой е тръгнал срещу Путин, след това да остане жив и ненаказан. Това обяви по Нова ТВ разследващият журналист Христо Грозев. Според него Пригожин е искал да вярва, че си е решил проблема с Кремъл като се оттегли от войната в Украйна и се скрие в Африка. 
Той не се отказа от присъствието си в Африка и това ускори ликвидирането му. Амбициите на генералите около Путин са да поемат и териториите извън Русия, където са големите пари, допълни Грозев.

Според него сега от руските пропагандни канали ще излизат много версии за трагедията с командния състав на „Вагнер“. Но днес ще стане ясно, какво точно е свалило самолета. Съобщава се за два взрива, преди да падне самолетът, предизвикани от ракети. Другата версия е, че взривът е бил поставен вътре в машината. Днес може да се лансира и версия, че украинците са го свалили. С това убийство Путин изпрати послание, че това очаква всеки, който тръгне срещу него. Целта беше всички да разберат, че той го е направил. Но интересното, което трябва да наблюдаваме е, как ще действат хората верни на Пригожин, които са част от „Вагнер“.  Дали ще предприемат втори пуч. С това убийство Путин не си гарантира спокойствие. Във военните среди на Русия има лица, които могат да направят един по-качествен преврат срещу Путин, прогнозира журналистът.