Христо Иванов: Държавата няма нужда от "чегъртане", а от прилагане на закона

Христо Иванов

Христо Иванов

"Готови сме да допринесем да бъде създадено правителство, но за да има ясно структурирано мнозинство трябва да има ясни ангажименти. Това очакваме да излезе от разговорите с партиите. Но мандатоносителят е ИТН - те трябва да покажат своята визия за структурирането на парламентарното пространство, така че да има устойчиво мнозинство. Но ние не можем да станем част от мнозинство, което възпроизвежда старите модели", заяви пред БНТ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

"Нека поставим ДПС в състояние на диета от властта и властта в медицинска изолация от ДПС. Въпросът е в каква степен правителството ще зависи от ДПС", призова той.

Иванов цитира доклада на САЩ за инвестиционния климат в България и заяви, че в него корупцията се споменава 24 пъти.

"Представяте ли си, господин Митов, че хора от протестите са били разследвани с аргумент, че те ще извършат държавен преврат. Какво е това? Не можете да говорите за сближаване с ГЕРБ докато не се разграничите от това мракобесие" обърна се той към Даниел Митов.

"Ние предлагаме системна промяна, независимо от протестите срещу Гешев. Трябваше да се въведе отчетност на главния прокурор, а той беше безнаказан и тази безнаказаност сега трябва да се разследва", каза Христо Иванов.

"Никога не съм употребявал думата "изчегъртване" и не смятам, че това може да е описание на това, от което има нужда държавата. Държавата има нужда от прилагане на закона-твърдо и решително към всички", категоричен беше той.