Има ли вероятност изстреляна от сърбите ракета С-125 Нева по време на учения да е поразила нашия МиГ?

Родината ни е прецакана от съвкупния й политически елит да защити националните си интереси

Загиналия пилот Валентин Терзиев

Загиналия пилот Валентин Терзиев

Григор Лилов

Военните учения на сръбската армия у нас – на полигона край Шабла и вероятността изстреляна от сърбите ракета С-125 Нева (Печора) да е поразила нашия „МиГ” трябваше да предизвикат 

взривна политическа дискусия, 

особено в навечерието на поредните парламентарни избори. 

А такава няма! 

Всички партии, медии, коментатори мълчат. Мълчат като „комунисти на разпит”, както е лафът. 
И съответно на част от тях евроатлантическата им окраска започна да избледнява не в очите на партньорските ни държави – те са наясно кой кой е, а дори и в очите на родния наивен и заслепен от пропагандата електорат. 

Сръбските военновъздушни сили и зенитните им части са с руско оръжие. Напомням, че въпреки ембаргото върху Русия правителството на ГЕРБ разреши прелитането на руски самолети с това оръжие, вкл. и зенитни комплекси за Сърбия. 
Служебното правителство въпреки това ембарго разреши превоза на руски танкове по нашите железници за Сърбия.

На антинатовците и антиевропейците ще кажа: когато една държава е член на разни съюзи, тя освен екстрите, които получава за своята защита, носи и отговорности. Не може хем душата да е в рая, хем онази работа да е вътре докрая. 

На нареклите се „патриоти”, които толерират руско-сръбската връзка у нас, също ще им кажа: Сърбия е вторият основен 

геополитически противник на България

 Сръбското оръжие е концентрирано и покрай нашите граници, за да си позволяваме да им даваме екстри – доставки през наша територия на това оръжие, тренировки на наш полигон съвместно с нашата войска, та да се научат как още по-лесно да я победят. 
Трябва ли да напомням, че съвсем наскоро в международните правителствени и дипломатически кръгове се разнасяше една карта, предизвикала скандал. Нейното основно послание с нови граници на Балканите беше „Велика Сърбия”. 

И още нещо ще кажа на всички българи: проблемите ни с Македония в немалка степен са предизвикани от лобито на сръбските тайни служби в македонските партии и политици. Защото например те като с магическа пръчка щяха да се решат, ако България беше създала някакви спънки за Турски (Руско-сръбски) газопровод, беше поставила условия за прелитането на руско оръжие за Сърбия, не беше отстъпила полигоните си. 

Например при 3.5 милиарда разходи и 1.5 милиарда загубени печалби, за да може Русия да снабдява с руски газ Сърбия, при военни учения на сръбски войски на нашите полигони, един избягал банкер – босът на фалиралата Корпоративна банка Цветан Василев отдавна трябваше да е екстрадиран у нас и изправен пред Темида. А не сръбските власти да отказват да ни го предадат и да се отнасят към България с нескривано презрение. 
Т.е. освен взаимоотношенията на НАТО и ЕС със Сърбия, България има отношения със Сърбия, в което 

съществуват и сметки за уреждане

И в тези сметки Родината ни е прецакана от съвкупния й политически елит. 
.
Дори и най-добрият съсед се води като съсед, защото между нас и него все пак има някаква ограда, стена или врата. България не само е отворила широко тази врата, но е срутила и стената.