Иван Сотиров: Защо в списъка на премиера отсъстват имената на свързани с "Белене", руският анклав "Росенец", "Лукойл", "Балкански поток"….

Иван Сотиров

Иван Сотиров

"Не намирам смисъл да коментирам колко сериозно е точно министър-председателят, който разполага с ресурса на МВР и спецалните служби за събиране на данни за престъпления, да сезира Главният прокурор с "публично известни данни за вероятни престъпления". Но пред Кирил Петков стои един много важен въпрос с голямо обществено значение, а той е защо в неговия списък са пропуснати популярни фигури за които има подобни обвинения". Този горещ въпрос задава бившият депутат от ОДС Иван Сотиров. Той пита още:
 "Защо премиерът пропуска имената на лицата, за които има множество медийни публикации и журнаистически разследвания със скандални обвинения около тяхната свързаност с АЕЦ "Белене", руският анклав "Росенец", "Лукойл", "Балкански поток", ТЕЦ-овете, приватизационните сделки на стратегически предприятия и т.н.? Защо пропуска имената на лицата свързани с посредничество при доставки на газ, привилегированите търговци на ел. енергия и най-крупните бенифициенти на субсидии в земеделието и ВЕИ сектора? Защо в списъка на Петков няма нито едно име на крупен бизнесмен от мултиолигархичната структура "Глобална България"?"