Лорер: Докато ние управляваме разширяване на руски енергийни проекти няма да има

Даниел Лорер

Даниел Лорер

"За тези 100 дни ни се наложи да управляваме огромни кризи-ковид, инфлацията, цените на енергоносителите, война. България ясно показа своята принадлежност към ЕС и НАТО, освен това прие билоз 100 хиляди бежанци. Планът за възстановяване и развитие е технически готов и вече очакваме кога фон дер Лайен ще дойде да го подпише, това означава, че това лято парите за бизнеса ще дойдат", заяви пред БНТ министърът на иновациите и развитието Даниел Лорер.

"Арестите бяха свързани с престъпна дейност. Въпросът е защо българската прокуратура отказвна да предприеме последващи действия", коментира той арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

По думите му, липсата на прокуратура е най-наболелия проблем.

Лорерсъобщи, че ръководството на КПКОНПИ и различни регулатори ще бъдат сменени.

"Доколкото разбирам, сигналът срещу Асен Василев е заведен за среща, на която Василев не е присъствал, но май и човекът, който е подал сигнала също не е бил", отговори той на въпроса за какво е разследването.

"Днес президентът Зеленски и украинският народ ясно осъзнават, че България прави всичко по силите си, за да им помогне, отговори той на въпроса дали България е окозала адекватна помощ на Украйна.

"Ние сме заявили, че докато ние управляваме разширяване на руски енергийни проекти няма да има. Ние не сключваме сделки и инвестиции с руски пари", увери той.