Мирослав Ненков: След идеята "Мъск в Белоградчик", чакаме Путин на гости на Нинова

Българският русофил е със сърце в Москва и със син в САЩ

Мирослав Ненков

Мирослав Ненков

Д-р Мирослав Ненков се пошегува с играта на сутрешния блок на "Дарик". Слушателите могат да залагат кой ще победи в мача между Иран и Уелс и дали няма накрая да завърши с равенство. Бившият здравен министър попита дали може да се включи и ако разгадае крайния изход, ще получи ли "гнусен" ирански дрон от тези, които Техеран праща на агресорите в Москва. "Българският русофил може да се опише по следния начин - сърцето в Москва, а синът - в САЩ. Те са готови за 7 рубли да продадат не само държавата, а майка си и баща си. Предлагам вторият във вашата томбола да получи утешителна награда - гнусното съветско комюнике, което ще се прочете в неделя от един, който ни убеждава всеки ден как Русия не стреляла по цивилни обекти. Ще го поискаме от съветското посолство, а от там на драго сърце ще ни го дадат. Ако не си харесва наградата, може да им я върне, оцапана с кафяво от флумастерите на детето", заяви д-р Ненков.

"Пристигането на Илон Мъск в Белоградчик" беше унизителна буря в чаша вода за нашите водещи медии. Не е сериозно министърът на туризма да се занимава с Мъск, колкото и значим да е той. Не е сериозно кметът на Белоградчик да дава интервюта и да твърди как Илон Мъск щял да дойде в града му. Може би не съм прав и съм черноглед. Представяте ли си утре Владимир Путин да каже, че иска да отиде на гости в дома на г-жа Нинова за два дни и да се запознае със сина ѝ, който учи в Англия? Ние си придаваме значимост върху гърба на значими хора. Няма никакво значение дали Илон Мъск ще дойде в Белоградчик, защото така или иначе скалите там са уникални, а хората са прекрасни. Животът им няма да се промени, въпреки 10-минутните репортажи по телевизиите. Бай Илчо тракториста от Белоградчик влязъл в болница след остра интоксикация след среща с кмета. На третия ден, след като не пиел, осъзнал, че той всъщност не е тракторист, а магнат и не се казва Илчо, а Илон", пошегува се Ненков. 

"Световното първенство по футбол в Катар е като кв. "Манастирски ливади" - символ на корупцията. Освен това, в тази страна режимът по нищо не различава с този в Съветския съюз. Нямаше никаква логика мондиалът да се проведе там. Но нищо не ме учудва, след като Русия беше домакин. Как обаче може тези тоталитарни държави да си излъскат имиджа? Те стават само обект на още повече подигравки. Нека да са им халал парите на онези, които са ги взели като подкупи за домакинството на Катар", каза още бившият здравен министър.