Митрофанова с поредна провокация – проведе официална среща с подсъдимия за шпионаж в полза на Русия Малинов

Митрофанова и Малинов

Митрофанова и Малинов

Разследвания за шпионаж в полза на Русия политик Николай Малинов е провел официална среща с посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова. За срещата информират от руското посолство:

„На 3 юни т.г. се състоя среща на Посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова с председателя на партия “Възраждане на Отечеството" Николай Малинов, по време на която бяха обсъдени перспективи на културно-хуманитарното сътрудничество между Русия и България“, гласи краткото съобщение.

Срещата обаче е ярка демонстрация  и провокация към избора на България да бъде партньор на ЕС и НАТО. Малинов, партията му и русофилското движение, които оглавява се използват реално от режима на Путин за дестабилизация на българското общество. „Възраждане на отечеството“ е и политически партньор на „Единна Русия“ на Владимир Путин. Но последните парламентарни избори, проведени на 4 април партията на Малинов остана доста под 1% обществено доверие, въпреки антибългарската пропагадна, че над 75% от народа ни са русофили. Сега Малинов ще бъде в коалиция с новата прокомунистическа партия на Жан Виденов, а Митрофанова няма да пропусне случая да демонстрира връзки и близост с подобни формации.

Срещата с Митрофанова е и безусловна политическа подкрепа за Николай Малинов, делото му за шпионаж в полза на Русия вече е в съда.

При служебно правителство на проруския президент Румен Радев и опитът им да овладеят цялата държава под сериозен въпрос остава съдбата на предстоящото дело срещу Николай Малинов за шпионаж. Faktor.bg припомня, че срещу съдията, който пусна разследвания Малинов да отиде до Москва, за да получи орден от Путин, САЩ наложиха за първи път срещу български гражданин санкции. На съдя Андон Миталов и на семейството му е забранено да влизат на територията на САЩ.