Нахлупиха скъсан фес на главата на Тошко Йорданов

ВМРО протестира срещу отпадне ограничението за брой изборни секции извън ЕС, създаването на отделен многомандатен район -"чужбина", който ще има 13 депутатски мандати

Зам.-председателят на ВМРО Юлиан Ангелов издебна председателя на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на излизане от президентството и сложи на главата му скъсан фес.

След това агитката на ВМРО започна да следва групата на "Има такъв народ" към колите им с викове "Мутри вън!" и се опитаха да попречат на Тошко Йорданов да потегли с колата си.

Намеси се полиция, която освободи пътя на Йорданов.

"Всеки има право да протестира", коментира Тошко Йорданов.

ВМРО протестираха тази сутрин пред НС и президентството срещу "безпринципната и опасна ревизия на изборните правила", които предстои да бъдат гласувани на второ четене тази седмица.

Припомняме, че предстои да отпадне ограничението за брой изборни секции извън ЕС, създаването на отделен многомандатен район -"чужбина", който ще има 13 депутатски мандати.

Протестиращите раздаваха листовки с лика на турския президент Реджеп Ердоган на народните представители. Депутатите бяха посрещнати с флаери с надпис '"Tesekkür ederim, Bulgaristan".

Освен листовки, патриотите ще изпратят и фес на "Има такъв народ". 

"Тези изборни промени предават националните интереси на България. Увеличаването на броя на секции от чужбина ще дадат възможност Ердоган да има повече от 15 народни представители в българския парламент", коментира пред БНТ Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО. 

"Тези "нови" представители на парламента обслужват Турция и Ердоган. Чрез промените в Изборния кодекс от Турция ще бъдат допуснати близо 300 000 души в полза на една партия", допълни бившият депутат от ВМРО. 

"Масово гласуването от Турция е неграмотно, а декларациите бяха предварително попълнени, което е грубо погазване на Изборния кодекс", коментира той.

Патриотите ще поискат президентско вето върху Изборните промени.

От ВМРО са готови на гражданско неподчинение и блокиране на границите.

"Единственото, което направиха тези "нови" хора е да си увеличат заплатите и да извършат национално предателство. Ердоган отново ще се намесва във вътрешните работи на държавата", коментира пред Нова телевизия Александър Сиди от ВМРО. 

След 9 часа патриотите протестираха и пред сградата на президентството.