Николай Малинов превърна президента Путин в рекламно лице за предизборната си кампания

Лидерът на „Русофили” Николай Малинов, който атакува бъдещото Народно събрание чрез партия „Възраждане на отечеството”, превърна президента на Руската федерация Владимир Путин в свое рекламно лице. Малинов пусна плакат, на който се здрависва с Путин, а логото на кампанията му е „България е по-силна заедно с Русия”.

Посланието към избирателите е ясно: „Аз съм човека на Путин и Русия на тази територия, съобразявайте се с мен, гласувайте за мен”, внушава русофилът на българите. Предизборната му агитация не само е проява на много лош вкус, но лъха на безродие и незачитане на националните интереси и приоритети.

В предизборната програма на партията директно се призовава за излизане на България от НАТО и ЕС, против чужди военни бази, против учения в Черно море, против ядрени оръжия на Балканите и т.н. проруска пропаганда. Притеснително е, че ЦИК мълчи за тази антибългарска агитация и не санкционира нарушителя.

Преди седмица стана ясно, че делото за шпионаж срещу Николай Малинов влиза в съда, а рекламната му кампания е поредното доказателство, че поне е явен агент на руско влияние в България.

malinov_programa.jpg