Николай Ненчев: Оставка на Стефан Янев, изгонване на всички руски шпиони, които се представят за дипломати

Николай Ненчев

Николай Ненчев

Категорично настоявам за оставката на военния министър Стефан Янев. Той демонстрира липса на ясна и принципна позиция по отношение на конфликта на Русия с Украйна. Той е слабото звено в МС, остави България неподготвена, с много неясна позиция за случващото се. Но днешното му изявление, че няма война и не осъжда Русия, надхвърлиха всички очаквания.  Това заяви бившият военен министър Николай Ненчев. Той призова главния прокурор да разследва незабавно дейността на така наречените паравоенни формирования, за които има подозрения, че се финансират пряко от Кремъл. 

Правителството и специалните служби да предприемат незабавни мерки за закриването им и обезвреждането им, за изземване на оръжието, с което разполагат. 
Премиерът след като се запознае с информация от службите – разузнавателна и контраразузнавателна да предприеме действия за изгонването от наша територия на всички дипломати от Руското посолство, за които има сведения, че се занимават под прикритие на дипломатическия си имунитет  с разузнавателна и подривна дейност у нас, настоява Николай Ненчев.