Нинова бърза, иска вторият вот на недоверие да е преди изборите

Корнелия Нинова, снимка: архив

Корнелия Нинова, снимка: архив


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в Сливен, че предстоят разговори с "Възраждане" вотът на недоверие към правителството в сектор "Отбрана и сигурност" да бъде преди изборите. Тя изрази надежда, че ще намери разбиране и вотът ще се осъществи, съобщи БНР. 

Нинова съобщи, че двете партии - "Има такъв народ" и "Възраждане", са направили своите предложения и мотиви за искания вот на недоверие, събрани са необходимите подписи и единствения открит въпрос е мнението на "Възраждане". 

Тя обяви, че заради военните действия в Израел средата за сигурност е много усложнена и отново критикува правителството по темата и го нарече "неадекватно": 

"Самото изказване на г-н Тагарев, че с 50 души на границата ще спре гигантската вълна на границата, която се очаква, са несериозни. Има и други аргументи за вот на недоверие по отбрана и сигурност, така че мисля, че скоро ще го внесем. Аз се надявам да е преди изборите. Въпросът е дали "Възраждане" ще кажат окончателно – да". 

Според лидера на социалистите не е редно дефицитът в бюджета да бъде попълван със заеми, а с повишена данъчна събираемост и борба с контрабандата. Нинова определи позицията на ГЕРБ и Бойко Борисов по темата като учудваща. 

"Този заем е гласуван от ГЕРБ – 63-ма души са гласували. Ако бяха гласували против , той нямаше да е факт. И да се правят тези дни, че сега разбират, и че Асен Василев си го измислил от някъде… Асен Василев просто изпълнява решението на парламента, което мнозинството гласува".