Пред паметника на окупатора Альоша пловдивчани почетоха жертвите на комунизма(видео)

Над 200 пловдивчани се събраха тази вечер пред паметника на съветския войн Альоша, но за да отдадат почит към жертвите на комунизма. Инициаторите са група граждани, които не искат 1 февруари да се политизира и използва за партийни интереси.

plovdiv_vazpomenanie.jpg

Според адвокат Станислав Станев подножието на паметника на окупатора  е най-подходящото място в града под тепетата, където трябва да се възпоменат невинните жертви на червения терор. Тук е светая светих на путинофилството, но от тук най-добре ще бъдат чути посланията ни. С горящи свещи изписахме „Поклон пред жертвите”, но вятърът ги загаси. Издигнат беше и транспарант с надпис: „С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята”. Организаторите подредиха и галерия с ликовете на най-емблематичните жертви на Народния съд.

plovdiv_vazpomenanie3.jpg

Заупокойна отслужиха трима православни духовници, призоваващи да няма повече никога такава кървава саморазправа между българи, както и никога да не се повтарят нещастията, които комунизмът причини на България. Сред участниците на възпоменанието бяха и фенове на „Локо-Пловдив” и „Левски”.

plovdiv_vazpomenanie1.jpg