Президентската партия с фал старт на срещите в Ловеч и Плевен, гражданите излъгани

Форумци се възмущават че харвардци се оправдават с Ковид-мерките

Президентската партия „Продължаваме Промяната“ (ПП) на бившите служебни министри Петков и Василев се подиграха с жителите на Ловеч и Плевен, обявявайки и отменяйки на няколко пъти срещи с гражданите в двете области на 21 октомври. 

Още преди седмица двамата „харвардци“ обявиха на Фейсбук страницата на формацията, че днес от 13.30 часа в центъра на Ловеч ще имат среща с жителите на града. 24 часа преди събитието на страницата на младата президентска партия се появи съобщение, че отменят визитата, мотивирайки се с мерките, които са наложени заради Ковид-пандемията и забраните на здравното министерство. 

Жители на Ловеч обаче останали изненадани, след като днес към 12.30 часа автобусът, с който обикалят страната момчетата на Румен Радев, пристигнал в центъра на града. Заедно с кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната“ за района се появили и лидерите – Кирил Петков и Асен Василев. Групата предприела разходка в централната част на Ловеч, а малко по-късно около новите „месии на промяната и почтеността“ се събрали около 35 ентусиазирани граждани. Някои от тях обявили, че са възмутени от несериозното отношение на новите политици към хората в Ловеч. Други пък ги атакували с въпроси за наложения от здравното министерство зелен сертификат, липсващата им все още управленска програма както и кога ще се появят първите електромобили, произведени от обещания от Кирил Петков завод в Ловеч, разказа пред Faktor.bg.

Харвардците обяснили, че подкрепят налагането на зеления сертификат, но са против задължителното ваксиниране. Петков пък оптимистично рапортувал, че първите български електромобили ще се появят още в началото на 2022 година. Хората не получили адекватен отговор и кога ще могат да се запознаят с управленската им програма.

Според коментари на Фейсбук страницата на ПП става ясно, че подобни вяли и самодейни са били срещите и в Троян, и в Плевен. Форумците се възмущават, че президентските момчета се оправдавали с Ковид-мерките, а пък събирали около себе си по 30-40 човека нагъсто в опасна среда. Други твърдят, че новите почтени политици просто са претупали срещите с хората и са демонстрирали неуважение към жители в тези райони. 
p_p_lovech1.jpg

p_p_lovech2.jpg