Скандал! Предизборно областната администрация на София и служебният кабинет на Радев дават 390 000 лв. за ремонт на МОЧА

Областната администрация но София е задвижила процедура за получаване на 390 хил. лв. от държавния бюджет за ремонтиране на паметника на съветската армия в центъра на София, по-известен като МОЧА или паметника на окупатора. За скандала информира от страницата си във фейсбук кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков. Ето какво написа:

„Бих искал да помоля гражданите и гостите на София, които посещават Княжеската градина да избягват големия монумент, построен през 1954 г от обявения за престъпен комунистически режим, в прослава на окупационната армия на СССР ("Паметник на Съветската армия"). 
Същият се намира в недобро конструктивно състояние и в момента Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 хил лв от държавния бюджет, за да го ремонтира. Помолили са и общинския строителен контрол към СО да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид.“

От май тази година след встъпването на първото служебно правителство на Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев Митко Михайлов е областен управител на София град. Искането му за ремонт е провокация към демокрацията и гражданския мир.

От 30 години българите водят битка за премахването на паметника на окупатора, а сега се оказва, че предизборно Румен Радев и служебния му кабинет ще отделят почти половин милион за ремонт на един позорен монумент. Безумие е в условия на тежка пандемия и връхлитаща ни икономическа и финансова криза и инфлация да се пилеят държавните пари. Явно това е част от стратегията на кабинета на Румен Радев – да удовлетвори интереси на Русия и БСП. София е единствената европейска столица, в която стърчи паметник на окупатора й, който наложи с кръв и репресии един престъпен режим в България за 45 години.