Защо българската версия на Уикипедия лъже за победата на СССР над Нацистка Германия

Разликата между освободените от САЩ и "освободените" от болшевиките е очевадна

Фалшифицирано е дори и забиването на знамето над Райхстага

Фалшифицирано е дори и забиването на знамето над Райхстага

Биляна Амбарева, САЩ

"Денят на Победата е празник по случай победата на СССР над Нацистка Германия във Великата Отечествена война."
Така пише в българската версия на Уикипедия. Война, която се води на 3 континента, 2 океана и острови в Средиземно море е сведена до "велика отечествена", а победата над нацистка Германия е изцяло дело на СССР.
Ако възразите срещу този "факт" и изтъкнете приноса на съюзниците, ще ви бъде обяснено, че не кой да е, а СССР забива знамето на Райхстага, а съюзниците са се включили прекалено късно.

75 години държи влага соц образованието!

75 години се поддържа версията, че "втория фронт" са го отворили прекалено късно.
Битката за Британия започва през 1940
г, когато Хитлер и Сталин са още съюзници, ама това не са го учили.
На 3-ти Ноември 1941 г Рузвелт подписва Lend-Lease Act и се слага началото на конвоите с помощи за СССР. Доставят суровини, гориво, бойна техника, храна и цели заводи. САЩ изнася на свой гръб войната в Тихия океан и участва в сражения на 3 континента. Нито един изстрел, нито една бомба не пада по цялото гигантско протежение на границата между СССР и окупираният от японците Китай, защото всички сили на Япония са хвърлени в грандиозната Тихоокеанска война с Америка. Десантът в Южна Италия през септември 1943 г също не се смята за "включване". Съюзническите бомбардировки над стратегически цели и рафинерии са без значение. Десантът в Нормандия - 7000 кораба и десантни съда и близо 11 000 самолета, представлява най-голямата морска десантна операция по време на Втората световна война. И това
не е принос, щото е "закъснял". С една дума великия СССР като нищо щеше сам да я спечели тая война срещу Оста Рим, Берлин, Токио. Участието и приноса на  Съюзниците е изцяло омаловажен като най-арогантно на тази дата се говори за победата на СССР. Разделението започва още със самото подписване. За Запада 8 май е известен като Ден на победата в Европа, докато в бившите комунистически държави Денят на победата се отбелязва на 9 май.
В продължение на 75 години 

Русия се кичи с титлата "освободителка", но тя не донесе свобода,

 а окупира и наложи своя режим в половин Европа. С това е съгласен дори Путин, който споменава, че съветският режим е наложен със сила в цяла Източна Европа. 75 години след събитията се налага ревизия на становището за освободителната мисия на СССР. Целия соц лагер е съгласен, Путин призна вината на съветите, но от БСП са на различно мнение. Според тях тази декларация "омаловажава жертвите",
а "следвоенното институционално и политическо устройство на Европа и света е резултат от постигнатите и подписани споразумения от Антихитлеристката коалиция (СССР, САЩ и Великобритания) в Ялта и Потсдам през 1945 г."
Ялта и Потсдам са постфактум, другари! България е окупирана от СССР през 1944 г.
Споразуменията са подписани, защото в Ялта са наясно, че СССР вече отдавна се е заел да "преустройва" политическото устройство в Източна Европа. Другата опция е война... Въобще от БСП много обичат да прехвърлят вината върху съюзниците. Не СССР е виновен за репресиите наложения в Източна Европа, ами Чърчил и Рузвелт. Режимът е сталинистки, но Сталин е невинен...
Същото е и с "народния съд". Виновни са тия дето го поръчаха, а не родните ни комунисти, които го изпълниха. Със съдии без юридическо образование, с издаването на смъртни присъди без право на обжалване, които се изпълняват същия ден. Съюзниците са виновни и за посмъртно издадените присъди. Виновни са и за убитите без присъда. С една дума България е окупирана от Съветския съюз, но за всички свинщини на сталинизма са виновни Чърчил и Рузвелт. Най-арогантно е твърдението, че бидейки несъгласни с факта, че Червената армия е освободила Европа ние сме поругавали паметта на загиналите 30 000 български войни участвали в заключителната фаза на войната под съветско командване. За 45 години в България комунистическата партия вдигна 100 паметника на Съветската армия и 

НИТО ЕДИН на тези войни

 и сега най-арогантното ни вменява вина?!
Според БСП декларацията на група външни министри е базирана на "интерпретации и констатации, без съдържателни аргументи и не допринася за установяването на историческата истина". Как "освободиха" Европа, като тя беше разделена на Западна и Соц лагер? Как освободиха Германия, като разделиха Берлин със стена? Нима "Солидарност", Пражката пролет и падането на Берлинската стена не са достатъчни аргументи? СССР не освободи, а завладя и раздели Европа, така че да се приписва някаква освободителна мисия на Червената армия е нелепо! Какви "аргументи" искат още от БСП? Нима фактът, че с падането на СССР се разпадна целия соц лагер и съветските републики се обявиха за независими суверенни държави не са достатъчни аргументи? От БСП имат наглостта да искат оставката на Захариева, подписала декларацията! Франция е освободена от САЩ и въпреки, че правителството на Виши с Пиер Лавал следва политика на пълно обвързване с Третия райх, въпреки че 3,6 милиона французи работят в Германия в подкрепа на нацистите, въпреки депортираните евреи, въпреки колаборацията след проведения народен съд, на 8 май 1945 г. Франция сяда на масата на победителите!
България дава 30 000 жертви и е със статут на победена държава, която е "освободена" без да е окупирана. Сега схващате ли разликата между освободените от САЩ и "освободените" от Съветския съюз?!
БСП завършват декларацията с думите:
"Неоспорим факт е, че Денят на победата - 9 май 1945 г. затвори най-кървавата страница в историята на човечеството и даде шанс за траен мир и за създаването на обединена Европа, от която България днес е част."
Не другари! Неоспорим е фактът, че най-кървавата страница в историята на човечеството се отваря през 1917 г, а обединена Европа, от която България днес е част, стана възможна след разпада на СССР и падането на Берлинската стена.

Да ви е честит Денят на Европа!!!