Американски сенатори призовават за санкции лично срещу Путин

Американски сенатори призоваха държавния секретар Майк Помпео и министъра на финансите Стивън Мнучин да въведат санкции лично срещу руския президент Владимир Путин заради опитите за намеса в американските президентски избори през  2020 година, съобщава Axios, като се позовава на копие от писмото.

"Във връзка с неотдавнашните разкрития на американското разузнаване за намеса на руските власти в изборите за президент през 2020 година, ние настояваме незабавно да въведете санкции против Руската федерация и всички отговорни за тази намеса. Време е да бъде изпратено директно съобщение до президента Путин за последиците от такава намеса", се казва в писмото.

Според сенаторите, освен срещу всички пряко участващи в тази намеса, санкции трябва да ъбдат въведени и лично срещу руския президент Владимир Путин.

Писмото е подписано от лидера на демократите в горната камара на конгреса Чък Шуимър, председателят на комисията по външни работи Робърт Менендес и сенатор Шърууд Браун.

За това, че Русия се готви отново да се намеси в американските президентски избори най напред писа The New York Times. По данни на медията, американското разузнаване е предупредило долната камара на Конгреса, че Москва има намерение да осигури преизбирането на Доналд Тръмп.

Превод: Faktor.bg