Хънтър Байдън се е признал за виновен по две от обвиненията срещу него

Хънтър Байдън

Хънтър Байдън


Хънтър Байдън - син на американския президент Джо Байдън, се признава за виновен и е постигнал споразумение с Министерството на правосъдието по обвинението в неплащане на федерален данък и незаконно притежаване на оръжие.

53-годишният Хънтър Байдън се признава за виновен в данъчни нарушения и се очаква да постигне споразумение по обвинението за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Той имаше 2 обвинения за умишлено неплащане на данък и 3-то обвинение за притежание на огнестрелно оръжие докато е използвал наркотици.

Относно обвинението за оръжие, синът на президента ще бъде включен вероятно в специална програма и тези обвинения може би ще бъдат премахнати от досието му, ако той спазва условията на програмата, съобщава БТА.

Според Кристофър Кларк адвокатът на синът на президента , с обявяването на двете споразумения между Хънтър Байдън и прокуратурата на Съединените щати за окръг Делауеър, петгодишното разследване срещу неговия клиент трябва да е приключило. 

Новината идва и в момент , когато републиканците в Конгреса провеждат собствени разследвания на бизнес сделките на Хънтър Байдън, в това число и на чуждестранните плащания към него и членове на семейство Байдън и само дни след повдигането на 37 обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп.