И в Полша разкриха руски шпионин - работил в Министерството на отбраната

В същия ден, когато в България съобщиха, че първият секретар на руското посолство в София се е занимавал с шпионаж, в Полша говорителят на Агенцията по вътрешна сигурност Станислав Жарин съобщи, че за шпионаж в полза на Русия е арестуван Петер С.

В дома му е приведен обиск и са открити незаконно оръжие, боеприпаси и фалшиви документи.

Арестуваният е обвинен в сътрудничество с руските спецслужби и е задържан под стража за срок от три месеца като мярка за неотклонение.

TVP info, позовавайки се на източници от следствието, съобщава, че Петер С. е работил в Агенция на МО, което се е занимавала с широк кръг въпроси — от операции с недвижимост до закупуването на оръжие и техника.

Според изданието, информацията, която той е предавал на руснаците е засягала текущия интензивен процес на модернизация на полската армия.

Припомняме, че през март миналата година беше арестуван служител в Министерството на икономиката на Полша поддържащ връзка с офицери от руските спецслужби, на които е съобщавал информация за инвестициите в Полша. Тъй като той е отговарял за стратегическите проекти за енергийната инфраструктура той е информирал руските спецслужби за плановете на полското правителство за газопровода "Северен поток-2"

Превод: Faktor.bg