Нанси Пелоси призова за повече санкции срещу Русия

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси отново призова за разширяване на санкциите срещу Русия, като добави, че счита за необходимо те да бъдат наложени към отбранителния и разузнавателния сектор на страната във връзка със скандала за "конспирация между Русия и талибаните".

"Призовах за разширяване на санкциите срещу Русия. В последния законопроект ... имахме силен законопроект, но Белият дом ни каза да премахнем санкциите срещу Русия, които са свързани със сектора на разузнаването и отбраната, а те са обвързани с евентуална заплаха за нашите войници. Трябва да ги възстановим (санкциите) - без значение какво се случва по този въпрос - трябва да ги възстановим и да предприемем подходящи действия", заяви Пелоси на пресконференция.

Вестник „Ню Йорк Таймс”, позовавайки се на анонимни американски служители на разузнаването, публикува статия, в която твърди, че руското военно разузнаване е предлагало възнаграждение на свързаните с талибаните бойци за нападения срещу американски войници в Афганистан и че президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил информиран за това.

Руското външно министерство нарече медийните съобщения фалшиви, а Доналд Тръмп нарече статията „поръчка“.

Белият дом, Пентагонът и американското разузнаване заявиха, че в момента няма потвърждение на тази информация и че американският президент никога не е бил информиран за тях, припомня БГНЕС.