Нова вълна кремълски лъжи: В Италия смъкват знамената на ЕС и ги заменят с руския трикольор

Другата измама, широко тиражирана от руските медии е, че вечер италианците излизат на балконите си, ръкопляскат и пеят руския химн

Федерико Кане е голям почитател на Владимир Путин и редовно публикува критики на руски и български език спрямо ЕС.

Федерико Кане е голям почитател на Владимир Путин и редовно публикува критики на руски и български език спрямо ЕС.

Прокремълските медии съобщават, че по улиците на италианските градове се пее руския химн, а флаговете на ЕС са заменени с руския трикольор. 

ВВС изяснява, че "новините за благодарните жители на Италия" са поредната лъжлива руска пропаганда.

Руските телевизии излъчват репортажи, в които се виждат надписи "Благодарим за помощта, Русия", "САЩ и Европа трябва да се поучат от вас".

Действително италианците са благодарни за помощта-Ал Бано го каза на руски в интервю за руска телевизия, а естрадният певец Пупо изпя на руски песента "Има само един миг".

В социалните мрежи има благодарности от обикновени италианци. Но за руските държавни кремълски медии и пропаганда това е малко и затова те разпространиха изцяло фалшиви репортажи в които граждани на Италия смъкват европейските знаме и ги заменят с руския флаг.

Но във всички репортажи се вижда само един италианец - Федерико Кане, от град Оменя, който действително поставя руското знаме, но не на градския площад, а на входа на своя цех за производство на навеси.

Съдейки от страницата му във Фейсбук, той е голям почитател на Владимир Путин и редовно публикува критики на руски и български език (предимно от Поглед.инфо) спрямо ЕС.

Други руски медии публикуват "благодарностите" на Николай Майер, представен като член на Международната полицейска асоциация.

Но автор на поста се оказва жител на френския Страсбург, който преди е живял в Мурманск и е издигнал знамето на Русия в двора на вилата си, показва проверка на ВВС.

Другата измама, широко тиражирана от руските медии е, че вечер италианците излизат на балконите си, ръкопляскат и пеят руския химн. Проверка на записа показала, че руският химн е допълнително монтиран.

А на 25 март руският химн действително звучи - от централния офис в Рим на неофашистката организация CasaPound.

Превод: Faktor.bg