Преместват в Ниш руските военни експерти

Руските военни експерти, които оказват помощ на Сърбия в борбата с коронавируса, ще бъдат прехвърлени от Белград в Ниш поради трудната епидемиологична ситуация в южната част на страната, съобщи руското Министерство на отбраната.

"Поради трудната епидемиологична ситуация в градовете в Южна Сърбия беше взето решение за преместване на група руски лекари и специалисти по биологическа защита в сръбския град Ниш за дезинфекция в медицинските заведения", се казва в съобщението на министерството.

Според министерството, експерти от Войските за химическа и биологическа защита на Министерството на отбраната продължават да извършват дезинфекция във военномедицинската академия на въоръжените сили на Сърбия в Белград.

Санитарното третиране на експлоатационните и реанимационните звена се извършва редовно.

"Лечебното заведение спря планирани хирургични интервенции, но продължава да провежда спешни хирургични операции и диагностични изследвания по спешни показания", добавят от Министерството, цитирано от "Фокус".

Припомняме, че в Ниш се намира така нареченият руски "хуманитарен център", за който западните разузнавания имат информация, че се ползва като логистична зона от руските спецслужби.