Рейтингът на Байдън вече тръгна надолу

Джо Байдън

Джо Байдън

Рейтингът на новия президент на САЩ Джо Байдън започна да пада за първи път след избирането му едва десетина дни след встъпването му в длъжност, съобщава The Hill, позовавайки се на проучване, проведено съвместно с изследователската служба на „Харис“.

Ако при встъпването в длъжност на 20 януари Байдън е бил подкрепен от 63 процента от американците, то към 28-29 януари 61 процента от населението са доволни от работата на президента, което е спад от 2%.

Анкетата също така установи, че броят на привържениците на Байдън сред републиканците е спаднал от 30 на 24 процента през седмицата, като 94 процента от демократите все още са готови да изразят подкрепа за държавния глава.

Демократът Байдън встъпи в длъжност на 20 януари, замествайки републиканеца Доналд Тръмп. В края на мандата си 60 процента от американците нарекоха Тръмп „един от най-лошите президенти в историята“.

По-рано беше съобщено, че по-голямата част от американските избиратели виждат в щурма на Капитолия на 6 януари заплаха за демокрацията. Според анкета на интернет компанията YouGov 93% от демократите смятат инцидента за заплаха за демокрацията и към тях се присъединяват мнозинство неутрални гласоподаватели - 55%. Само 27% от републиканците обаче подкрепиха тяхното мнение.

(Източник: DarikNews)